ABD merkezli sosyal ağ ağı Şubat ayında tamı tamına 9,6 milyon birey tarafından indirilmişti. Alanında önemli bir kilometre taşına imza atan Clubhouse, Mart ayında ise 2,7 milyon kişinin telefonuna yüklendi. Mobil uygulamaların pazar paylarıyla ilgili araştırmalar yürüten Dedektör Tower, uygulamayla alakalı yeni istatistikler paylaştı.

Bir Sensor Tower sözcüsü, Clubhouse’un Nisan ayında 1 milyon indirme sınırına bile ulaşamadığını söyledi. Business Insider’a konuşan sözcü, uygulamanın 922 bin defa indirildiğini aktardı. Kuşkusuz ama bu hala büyük bir sayı. Fakat önceki ayların verileri göz önünde bulundurulduğunda, Clubhouse’un popülerliğinin bitme veya yavaşlama tehlikesiyle karşısında karşıya olabileceği tahmin ediliyor.

bu vesileyle Algılayıcı Tower’in açıkladığı verilerin Clubhouse’un aylık kullanıcı sayısıyla ilgisinin olmadığını belirtmekte menfaat var. şu anda tatbik aylık 8 milyon faal kullanıcıya hizmet veriyor. diğer taraftan şirketin yaşadığı düşüşün önüne nasıl geçeceği merak edilirken; Android’e adım atarak her tarafta durumları kendi lehine çevirebileceği konuşuluyor.

Android için gün sayıyor

Şimdiye kadar yalnızca iPhone sahiplerinin kullanabildiği Clubhouse yakında Android ekosistemine adım atacak. Uzun zamandır uygulamanın geliştirilme aşamasında olduğu söyleniyordu. Geliştiriciler nihayet beklenen açıklamayı yaptı. Android cihazlar için “barbar” bir beta sürümün deneme edilmekte olduğunu açıkladı.

Clubhouse’un Android uygulaması çok yakında çıkacak.

Clubhouse ekibinden bir yetkili, “Önümüzdeki haftalarda daha fazla Android kullanıcısını Clubhouse’da oyalamak için sabırsızlanıyoruz” diye konuştu. Fakat deneme sürecinin ne süre biteceği konusunda net bir gün paylaşılmadı.

Kullanıcılara sesli sohbet odaları üzerinden iletişim kurma imkânı karşılayan Clubhouse’a birincil muhalif Twitter’dan geldi. Ayrıca Instagram, TikTok, Facebook, Discord, Reddit ve Telegram da Clubhouse rüzgarına kapılan platformlar arasına katılmışlardı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/clubhouse-un-indirme-sayisinda-buyuk-dusus
Yorumlar