3D printer teknolojilerine odaklanan Co Print girişimini ilk olarak 2020 yılının Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Arıkovanı ve Kickstarter gibi platformlarda kampanyalar yapan Co Print, geçtiğimiz Şubat ayında ise fonbulucu üzerinden gerçekleştirdiği paya dayalı kitlesel fonlama kampanyasında 3 milyon TL tohum yatırım almıştı.

Kısa vakit önce ise 10 milyon TL yatırım hedefi ile fonbulucu platformunda ikinci kez yatırım turuna meydana çıkan Co Print, paya dayalı kitlesel fonlama kampanyasını tamamladı. Co Print bizimle paylaşılan bilgilere göre teşebbüs, kitlesel fonlama kampanyasını 12 milyon TL yatırım ile tamamladı. 12 milyon TL'lik yeni yatırım ile birlikte ise Co Print'in değerlemesi 91 milyon TL'ye ulaştı.

10 milyon TL'lik hedefine 7 dakika içinde ulaşan Co Print'in kampanya baştan başa toplamda 22,8 milyon TL'lik talep aldığını da ekleyelim. Co Print kadar aktarılan bilgilere kadar 335 nitelikli yatırımcı katıldığı yatırım kampanyasında toplamda 2 bin 742 yatırımcı pay aldı.

Co Print'in ikinci yatırım turuna katılan manâlı isimler aralarında ise Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar (500 bin TL), fonbulucu GSYF (500 bin TL), Hakan Yıldız (100 bin TL), Mustafa Öner (100 bin TL), Şenol Çakır (100 bin TL), SUSU LTD (100 bin TL), Mehmet Akyüz (55 bin TL), Güvenç Koçkaya (50 bin TL) ve Mehmet Sacit Sungu (25 bin TL) yer alıyor.

Co Print'in yeni ürünü olan Co Print Lite'ı Kickstarter platformu üzerinden minimum 400 bin dolarlık bir kampanyayla global pazara sunmaya hazırlandığını da paylaşalım. Co Print 3D yazıcı projesi üstünde çalışmalarına da aralıksız Co Print, yıl sonunda çabuk üretime geçerek lansman yapmayı de hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/16/co-print-kitle-fonlama-kampanyasini-12-milyon-tl-fon-ile-tamamladi