Çocuk odağında bisiklet abonelik hizmeti sunan Bike Club, 16,75 milyon sterlin yatırım aldı. 16,75 milyon sterlin yatırıma Circularity Capital önderlik etti. Yatırım turuna Codex Capital de katıldı. Şirketin şimdiye değin aldığı yatırım miktarı 30,6 milyon sterlin... Bike Club, yeni yatırımı Avrupa çapında genişlemek için kullanacak.  

2016 yılında James Symes ve Alexandra Rico-Lloyd kadar kuruldu. Londra merkezli şirketin araç ağı 40 bin yeni veya onarılmış bisiklet ve scooter'dan oluşuyor. Bike Club, 0-14 yaş grubunda yer alan çocuklara odaklanıyor. Şirket, bu yılın sonuna kadar bu sene 5,8 milyon sterlin elde etmeyi planlıyor. Önümüzdeki dönemde Almanya ve Fransa'ya açılmayı planlıyor. Şirket, araçları doğrudan evlere teslim ediyor. Aboneler; Frog, Forme, Strider, Woom, Puky, Squish ve Isla gibi bisiklet modellerini kiralamak için seçebiliyor.

Kurucu ortaklardan James Symes, "Bilhassa gelişmiş Batı Avrupa Ülkelerinde bisiklet jurnal yaşamın en kayda değer öğeleri arasında yer alıyor. İngiltere'de yılda 900 bin çocuk bisikleti satılıyor. Bildiğiniz gibi çocuklar hızlı büyüyor. Anne babaların bir çocuğa 12 yaşına gelene dek çocuklarına akıcı bisiklet sürebilmeleri için sekiz ayrı bisiklet alması gerekiyor" diyerek şirketinin önemine dikkat çekiyor.

Bisiklet kullanımı dünyayı etkileyen Covid-19 salgını sürecinde daha da fazlalaştı. Bu alana yapılan yatırımlar uyarı çekiyor. 2021'in Mart ayında Lime, yeni elektrikli bisiklet modelini takdim etmek, faaliyet gösterdiği büyük kasaba sayısını ikiye katlamak ve elektrikli bisiklet ağını büyütmek için 50 milyon dolar yatırım yapacağını söylemişti.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/20/bike-club-16-75-milyon-sterlin-yatirim-aldi