2019 yılında gerçekleşen A Serisi yatırım turunda Coinbase'den 28 milyon dolar yatırım bölge kripto para ticaret platformu Amber Group, China Renaissance'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 100 milyon dolar topladı. Bu yeni tura Tiger Brokers, Tiger Global Management, Arena Holdings, Tru Arrow Partners, Sky9 Capital, DCM Ventures ve Gobi Partners da katıldı. Şirketin değerlemesi bu yatırım sonrasında 1 milyar dolara ulaştı ve Amber Group da unicorn şirket statüsünü elde eden şirketler arasına katıldı.

Daha önce Morgan Stanley, Goldman Sachs gibi şirketlerde çalışmış genç yatırım bankacıları tarafından kurulan Hong Kong merkezli Amber Group, ayrıca kurumsal keza de kişisel yatırımcılara hizmet veriyor ve bu kişilere algoritmik ticaret, elektronik piyasa, yüksek frekanslı ticaret, OTC ticareti, borçlanma odaklı ürünler sunuyor.

Platform, 200'den pozitif kurumsal müşteriye 7 gün 24 saat hizmet veriyor; 60'tan pozitif elektronik borsada kümülatif olarak 200 milyar doların üzerinde işlem yapıyor ve günlük ortalama 100-200 milyon dolar aralarında operasyon hacmi sağlıyor. Hong Kong, Taipei, Seul ve Vancouver'da ofisleri bulunan şirket, 330'dan pozitif çalışanıyla global olarak etkinlik gösteriyor.

Amber Group'un mobil uygulaması, 2020'nin üçüncü çeyreğinde kapsamını kurumsal müşterilerden perakende tüketicilerine genişletti. Şirketin ticaret uygulamasının şu ana kadar 100 binden fazla kayıtlı kullanıcısı bulunuyor. Şirket, alınan yeni yatırımı ise global genişleme için kullanacaklarını açıkladı.

Son olarak Amber Group'un bu yılın ardına kadar 500 milyon dolar civarında kazanç elde etmeyi planladığını ve kuruluşundan bu yandan kârlı olduğunu söylediğini de belirtmiş olalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/21/coinbase-destekli-amber-groupun-degerlemesi-aldigi-100-milyon-dolar-yatirim-sonrasi-1-milyar-dolara-ulasti