Colendi, Londra merkezli blockchain girişimi ve ödeme sağlayıcısı SETL'i satın aldığını duyurdu. 2015 yılında hayata geçirilen SETL, seçilmiş Merkez Bankaları ve Tier1 saklama ve ödeme kurumları ile yaptığı çalışmaları ile tanınan kayda değer blockchain şirketlerinden biri.

Geçtiğimiz eylül ayında 39 milyon dolar Süratli A yatırım alan Colendi, bu süreçten sonradan büyümesini sürdürdü. SETL satın alımı ile şirket, blockchain çözümleri ekosisteminde, kurumsal alanda manâlı bir oyuncu olarak konumlanmayı hedefliyor. 

Satın alımın bir sonucu olan SETL/Colendi kuruluşu, Colendi'nin mevcut 10 milyondan artı kullanıcısı için yerel tokenları ve zeki sözleşmeleri barındırmak nedeniyle kullanılacak yeni bir blockchain altyapısı hazırlıyor. Bu mimari, temel Colendi cüzdanına entegre edilecek. Şirket, hizmetlerini Colendi ekosisteminde hemen geliştirilmekte olan öteki birçok dApp'e genişlettiği için söz konusu yapı bütün Colendi kullanıcılarının kullanımına sunulacak. 

SETL'in 1 milyon TPS bankalar arası teklifiyle birlikte çalışabilir, yeni merkezi olmayan ağın EVM ahenkli olması, zincirler arası bağlantıyı destekleyebilmesi, NFT'ler ve öteki tokenlar için popüler formatları doğal olarak desteklemesi bekleniyor. Laf konusu ağ, düzenlenmiş kurumların kendi izinli defterlerini korurken halk işlemlerine seçici olarak katılabilen düğümleri dağıtmasına izin vererek ulus ve özel blockchain'ler arasındaki boşluğu dolduracak.

Colendi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ian Hannam ve CEO Bülent Tekmen, "SETL'i Colendi ailesine davet etmekten mutluluk duyuyoruz ve kullanıcılarımızın yararına onların muhteşem blok zinciri teknolojisini kullanmayı dört gözle bekliyoruz." dedi. SETL Başkanı ve Bank of England'ın eski Genel Müdürü Sir David Walker ise "Colendi bizim için bütün olarak içten karşılıklı. Mucizevi büyümeleri, finansal hizmetleri detaylı bir şekilde değiştiren değişiklikleri anladıklarını ve kucakladıklarını gösteriyor." ifadesini kullandı. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/23/colendi-londra-merkezli-blockchain-sirketi-setli-satin-aldi