CNA, yerel ekonomi üzerindeki potansiyel etkisi sebebiyle Foxconn‘un adamakıllı kapanmadan tesisteki faaliyetlerine devam etmek için eyalet yönetimini etkilediğini söyledi. Wistron ise, yönetime data vererek fabrikayı standart salgın önleme prosedürlerine tarafından ilaçlamak için 5 gün süreyle kapattı. Çalışmama süreleri baştan başa çalışanlar tamamen taranırken, aşılamaya karşın hazırlıklar da yapıldı.

Apple‘ın arz zincirinin üyesi olan Foxconn ve Wistron, şirket için nihai ürünlerin Hindistan’daki üretimlerini gerçekleştiriyor. Bu iki firmanın tesislerindeki üretimin ne oranda etkilendiği belirlenmiş yok. Ancak en azından Foxconn‘un çalışmalarının durdurulmaması tedariklerde kesintinin minimuma indirilmesi anlamına gelebilir.

acilen ülkedeki vefat sayısını 2oo bin olarak açıklayan Hindistan, toplamda 22 milyon ile en çok vaka açıklayan ikinci ülke konumunda bulunuyor. Ülke yalnızca Mayıs ayında, her gün asgari 350 bin vaka açıkladı. Yeni Delhi hükümeti, dini festivaller ve seçim mitingleri için kitlesel toplantılara müsade verdiği için yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/apple-tedarikcileri-covid-19-salgini-magduru
Yorumlar