İnsan ve hayvanlar için, kanser ve enfeksiyon hastalıkları öncelikle olmak üzere her türlü hastalığa aleyhinde hap, aşı geliştirme ve biyoinformatik alanlarında faaliyet belirten bir girişim olarak karşımıza çıkan VacciZone, yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre VacciZone, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından yatırım aldı.

VacciZone'un ne kadar yatırım aldığı ya da şirket değerlemesi gibi mali detayların paylaşılmadığını belirtelim. VacciZone göre edindiğimiz bilgilere kadar geliştirilmesi 15 yıl süren ve ABD, Avrupa, Çin ve Japonya almak üzere dört dünya bölgesinde patentli olan ASC mikrokürecik antijen nakliye teknolojisini kullanan VacciZone, 2020 yılında kuruldu.

VacciZone web sitesinde bulunan bilgilere göre ASC teknolojisi, antijen / biyoaktif kullanım için antijenin ayrıca antijenitesini artıran hem de yüksek sıcaklıklarda, donma çözülme döngülerinde ve organik çözücülerde dayanıklılığını artıran yeni bir usul.

2019 yılında Keiretsu Forum melek yatırımcısı Dr. Alper Türken'in desteği ile yola çıktıklarını belirten VacciZone Kurucusu Prof. Dr. Nesrin Özören, geliştirmekte oldukları SARS-COV 2 (COVID-19) aşısı ile teknolojilerinin kendini kanıt etmiş olacağını paylaştı.

Bu galibiyet ile sektörün önde gelen üreticileriyle hedeflemiş oldukları hastalıklar çerçevesinde stratejik ortaklıklar geliştirmeyi planladıklarını da sözlerine ekleyen Özören, Covid-19 aşı geliştirme programı kapsamında Faz-I aşamasına ulaşmak üzere olduklarını da belirtti.

Özören göre paylaşılan bilgilere kadar VacciZone'un temel amacı önümüzdeki 3-5 sene içinde NASDAQ'ta halka arz gerçekleştirerek mali bağımsızlığını bütünüyle ve Türkiye'den meydana çıkan uluslararası alanda rekabet edebilen öncü bir biyoteknoloji markası olabilmek. Özören'in paylaştığı bilgilere göre VacciZone'un teknolojisi bilhassa Asya, Afrika ve Güney Amerika gibi soğuk zincire erişimin sınırlı olduğu coğrafyalarda manâlı bir ayrım yaratabilir.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/28/covid-19-asisi-uzerinde-de-calisan-vaccizone-keiretsu-forum-turkiye-melek-yatirimcilarindan-yatirim-aldi