Takriben iki yıldır bütün dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını, birçok kişiyi evlere kapanmaya özendirme etti. Bu sırada Amazon gibi şirketler ve çevrimiçi platformlar, rekor kar ölçeği yakalamayı başardı.

Ancak aşılanmanın artması ve salgının gerilemesi, bu karlılığı azaltabilir. Zira Amazon, COVID salgınının gerilemesi nedeniyle üçüncü çeyrekte daha yavaş satış büyümesi öngördü.

Battlefield 5, Amazon Prime ile ücretsiz oluyor

Amazon, 500 binden fazla kişiyi işe aldı

Şirketin ikinci çeyrekteki geliri yüzde 27 artarak 113 milyar dolara yükselmişti. Elde edilen sayı analistlerin tahminlerinde yanılmalarını sağladı. Analistler ise bu dönemde 115 milyar civarı bir gelir bekliyordu. Salgınla beraber Prime hizmetinde 200 milyondan fazla müşteri kazanan Amazon, büyüyen talebe bacak uydurmak için 500 binden fazla kişiyi işe almıştı.

Fakat aşılamanın her geçen gün yaygınlaşması ve kısıtlamaların hafifletilmesi, bir takım tüketicilerin Amazon ve muadilleri kadar sağlanan çevrimiçi siparişlerin çabuk teslimatında azalmalara sebep oldu. Keza mağazalara çoğaltma da bu dönemde git gide arttı.

amazon-covid-19un-bitmesiyle-gelir-kaybedecek

Dünyanın en büyük çevrimiçi perakendecisi, alışveriş yapan müşterileri tatile çıkmadan daha pozitif mahsul satmayı umarak, yıllık kazancının azami olduğu Prime Day’i bu sene Haziran ayına taşımıştı. Faaliyet, platformdaki satmak yapanlar için şimdiye kadarki en büyük satış dönemi oldu.

öte taraftan şirket, manâlı film stüdyolarından MGM ile 8,5 milyon dolara anlaşma sağladı. Şirketin yaptığı anlaşma maliyetleri artırmaya da devam etti. Oysa yine de Amazon, çalışanlarına en düşük ücretin iki katından pozitif ikramiye teklif etmeyi dikkatsizlik etmedi.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/amazon-covid-19un-bitmesiyle-gelir-kaybedecek