Hastalıkları teşhis eden ve öngörülerde bulunan algoritmalar son dönemde epeyce ilgi görüyor. Bu durum, bilhassa pandemiden daha sonra daha da bariz bir ayla geldi. Dolayısıyla bu alanda yapılan yatırımlar da her geçen gün artmaya başladı. AI tıbbi çözümler geliştiricisi Aidoc bugün, 66 milyon dolarlık yatırımını tamamlandığını duyurdu. Yatırım, General Catalyst göre yönetiliyor. Square Peg Capital liderliğindeki 27 milyon dolarlık B Serisi turunu duyurmasından yaklaşık iki sene daha sonra gelen yatırım, teknoloji platformunu genişletmek için kullanılacak. Şirketin toplam yatırım miktarı 140 milyon dolara çıktı.

General Catalyst'in genel müdürü Chris Bischoff yaptığı açıklamada şöyle konuşuyor: "General Catalyst'te sağlık durumu hizmetlerinde geliştirilen teknolojilerin üstüne yoğunlaşmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden Aidoc'un tıbbi görüntüleme alanında yeni bir standart belirleme potansiyelinin önemli olduğunu düşünüyoruz."

2016 yılında buluş edilen yazılımın esas amacı, tıbbi hasarları saptamak. Dünya çapında yaklaşık 500 hastanede kullanılan yazılım, CT taramalarıyla beyin kanamalarını tanı ediyor. Yazılım, CT taramalarına aynı tıbbi görüntüleri işleyip, aynı on binlerce görüntüyü uzman bir doktor incelemeden önce tarayabiliyor. Değişken ve acele bir etmen tespit edildiğinde, kritik zaman kaybetmemek için bilgi, öncelikli olarak ilgili hekime gönderiliyor.  

Dünyada bu alanda çalışan birkaç şirket daha var. Geçen hafta Nvidia, sağlıkta suni zekaya odaklanacak süper bilgisayarı Cambridge-1'i piyasaya sürdüğünü duyurmuştuk. Şirket tarafından büyük bir yatırım olarak nitelendirilen cihazın İngiltere'deki sağlık araştırmalarında kullanılacağı açıklanmıştı. Şirket, 2019 yılında radyologlar için suni zeka ve yazılım arabulucu taşıyan vasıta seti Clara AI'yı piyasaya sürmüştü.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/14/ct-taramalariyla-beyin-kanamalarini-teshis-eden-aidoc-66-milyon-dolarlik-yatirim-turunu-tamamladi