E-ticaret alanında müşterilere direkt satış yapan (D2C) markalara ortak olarak ve/ya da e-ticarete tarafından dizayn edilmiş markalar yaratarak, global pazarlarda çok çabuk büyüyen bir portföy oluşturmayı hedefleyen bir e-ticaret markaları fonu olan Robust Ventures, Berk Nalçacıoğlu kadar 2020 yılında kuruldu.

Geçtiğimiz yıl baştan başa halihazırda satışta olan markalarını geliştiren ve iş modelinin çalıştığını ortaya koyan Robust Ventures, daha sonra yurt dışı e-ticaret operasyonlarının dinç işleyebilmesi için zorunlu arz zinciri, lojistik ve kurumsal altyapıyı da kurduktan daha sonra yatırım aşamasına geldi.

Robust Ventures, 2021 yılının Eylül ayında geçmiş yatırımları arasında Yemeksepeti, Vivense, Artı Gıda, Garajsepeti ve Hesapkurdu gibi girişimlerin de bulunduğu MAP Yatırım'dan 6 milyon dolar değerlendirme üzerinden birincil yatırımını da aldı. Robust Ventures, edindiğimiz bilgilere kadar aldığı yatırımı marka geliştirme ve satın alma süreçlerinde değerlendirecek. 

Robust Ventures tarafından paylaşılan bilgilere kadar şirket, 2020 yılının Ağustos ayından bu yana anne bebek ürünleri ve plastik aksesuarlar kategorilerindeki 2 çapa markası ile 16 ülkede ürünlerini pazarlıyor. İlk yarattığı marka ile takvim 1 milyon dolar run rate'i aşan Robust Ventures, 1 yıl içinde 100 binin üzerinde tüketiciye dokunarak takvim yüzde 200 büyüme de sağladı.

Yurt dışındaki rakiplerinden ayrı olarak imal ve lojistik bazında son zamanlarda oldukça rekabetçi olan Türkiye'den ürün geliştirerek marka yaratma stratejisine sahip olan Robust Ventures, Türkiye'de D2C alanında başarılı olan girişimleri lokalden globale taşıyarak potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak da istiyor.

Robust Ventures, temelinde Amazon, Etsy, Walmart gibi alanlarındaki en verimli e-ticaret platformları üzerinden, uçtan uca bütün süreçleri (imal, lojistik ve pazarlama gibi) yöneterek markalarını dijital olarak pazarlayan bir çözüm sunuyor.

Robust Ventures'a göre global e-ticaret fonlarının büyümelerini devam ettirebilmek için orta vadede Türkiye, Meksika ve Brezilya gibi pazarlara erişmek zorundalar. Robust'ın bizimle paylaştığı bilgilere kadar şirket, bu fonların Türkiye'ye geldikleri vakit ortaklık düzenlemek istedikleri en kayda değer oyuncunun Robust Ventures olmasını karşılamak istiyor.

Robust'ın belli başlı hedefi ise perakende sektöründe bulunan dağıtımcı, online ya da offline satış noktaları gibi aracıları ortadan kaldırarak, ürünleri tüketicilere en rekabetçi fiyatlarla ilk elden marka sahibi olarak pazarlamak ve müşterilerin ihtiyaçlarına karşın ürünler geliştirerek verimliliği çoğaltmak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/15/d2c-modeline-odaklanan-e-ticaret-markalari-fonu-robust-ventures