Davranış bozukluğu rahatsızlık türleri, toplumun geneli gibi davranamamak, yaşanılan ortama ahenk sağlayamamak olarak tanımlanıyor. Ayrıca çocuklarda keza yetişkinlerde görülen bu hastalık türlerinin belirtileri aralarında içe kapanıklık, çabuk sinirlenme ve aralıksız yalnız kalma isteği yer alıyor.

Özellikle Covid 19 pandemisinin yarattığı sağlık durumu krizi, dünya genelinde nüfusun büyük bir bölümü üstünde ruhsal etkiler  yarattı. Yaşlılar, çocuklar, psikiyatrik bozukluğu olanlar ve afiyet profesyonelleri arasında ruhsal sorunlarda büyüme oldu. Çünkü tereddüd gelecekten ve hastalıktan korkunun artması bu konuda etkiliydi. Virüsün zararları, vefat oranları arttıkça üzüntü, dehşet ve kötü algılama oranları da arttı.

Dolayısıyla toplumun önemli bir kısmını etkileyen bu durum, uzakta sıhhat hizmetlerinin yaygınlaşmasına neden oldu. Bu şart da yatırımcıların iştahını kabarttı. Bugün edindiğimiz dijital davranışsal sağlık şirketi Aptihealth'den geldi. 50 milyon dolarlık yatırım, Takeda Digital Ventures, Pivotal Life Sciences, Vista Credit Partners, Olive Tree Ventures, Claritas Capital ve What If Ventures'dan geldi. Boston merkezli girişim, hastalar için kişiselleştirilmiş terapi planı sunuyor. Kullanacılar seanslar açık havada terapistlerle irtibat kurabiliyor. Ayrıca günün her saatinde yardım alıyor. Şirket, bu alanda yeni teknolojiler için yeni fonları kullanmayı planlıyor.

Bu hafta gelen diğer afiyet yatırımları ise şöyle sıralanıyor: Uzaktan bakım şirketi MedArrive, 25 milyon dolar yatırım aldı. Tur, 7wireVentures, Leaps by Bayer, Hazine Ventures, Kleiner Perkins ve Redesign Health'in katılımıyla Bölüm 32 göre yönetildi.

M•other adlı uygulamaya sahip dijital doğum öncesi ve sonrası bakım hizmeti veren şirket Marani Health, bu hafta başında 7,6 milyon dolar tohum yatırımı aldığını duyurdu. Bu tura da AlphaNorth Capital, SWL Healthcare Ventures ve TFX Capital katıldı. Sağlık hizmetleri için yapay zeka aracı üreten LifeVoxel.AI ise 5 milyon dolar değer tohum yatırımı aldı.  

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/18/davranissal-saglik-platformu-aptihealth-50-milyon-dolar-yatirim-aldi