Bilindiği gibi en yüksek enerji tüketimi en çok sanayi alanında gerçekleşiyor. Bu alanda en fazla enerji tüketimini tetikleyen sektörlerin başında lojistik geliyor. Bilhassa taşımacılıkta dürüst yanmalı motorların kullanılmasıyla mevcut enerjinin daha verimsiz kullanılmasını etkiliyor. Buna yüzden olarak sektörde elektrikli vasıta kullanımı epeyce siklet taşıyor.

Geçtiğimiz günlerde DHL, elektrikli hava kargo ağını hazırlamak için elektrikli uçak üreticisi Eviation ile birlikte çalışmaya başladı. Buradan 12 tamamen elektrikli uçak sipariş ettiğini duyurmuştuk. Bugün edindiğimiz bilgilere göre dünyanın en büyük küresel lojistik sağlayıcılarından biri olan DB Schenker, elektrikli kamyon üreticisi Volta' Trucks'tan bin 470 tam elektrikli kamyon  siparişi verdi.

DB Schenker Avrupa Kara Taşımacılığından Sorumluluk Sahibi Başkan Yardımcısı Cyrille Bonjean “Bu ortaklık, filomuzun elektrifikasyon hızını kayda değer ölçüde artırmasına ve daha yeşil nakliyecilik çözümlerine yatırım yapmamıza olasılık tanıyor. Karbon nötr lojistik şirketi olma hedefimize birazcık daha yaklaştık” diyerek yaptıkları anlaşmanın önemini vurguluyor.

DB Schenker, Volta kadar şehir halkı içi tartma teslimatları için tasarlanan Volta Zero'nun prototiplerini kullanan ilk şirket olacak. Yük teslimatlarının çevresel etkisini azaltan dünyanın birincil amaca yönelik tam elektrikli 16 tonluk aracın imal protitipi bu yıl tanıtıldı. 

50-200 km (95 – 125 eksen) çalışma saf elektrik aralığı ile sıfırdan tasarlanan Volta Zero'nun 2025 yılına kadar180 bin ton karbondioksiti ortadan kaldıracağı varsayım ediliyor.Volta Zero'nun birincil teslimatlarının 2022'nin ortalarında yapılması bekleniyor. 

Volta Trucks'ın genel merkezi Stockholm'de yer alıyor. İngiltere ve Avusturya'da imal tesislerine sahip. Şirket, geçtiğimiz günlerde sıfır emisyon stratejisini duyurmuştu. Bu doğrultuda hedefi, 2025 yılına kadar değişik pazarlarda yıllık 27 bin kamyon satmak. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/02/db-schenker-elektrikli-kamyon-ureticisi-volta-trucks-tan-1470-adet-tam-elektrikli-kamyon-siparisi-verdi