DeFi, yani merkezsiz finans ya da merkeziyetsiz finans şirketi 1inch Network, Amber Group'un liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 175 milyon dolar yatırım aldı. Tura VanEck, Jane Street, Fenbushi Capital, Alameda Research, Celsius, Nexo, Tribe Capital ve Gemini Frontier Fund'ın da aralarında bulunduğu 50 yatırımcı katıldı. 

B Serisi turda alınan 175 milyon dolarla birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 190 milyon dolara ulaştı.

1inch Network, aldığı yatırımı DeFi pazarını etkileyen, devamlı düzenleyici değişikliklerini ele alma kapasitesini artmak için kullanacak. Yatırım aynı zamanda kurumsal müşterilere ulaşmak, yeni protokoller meydana getirmek ve imlâ esnasında toplam piyasa değeri yaklaşık 650 milyon dolar olan 1INCH token'ının faydasını genişletmek için kullanılacak.

Şirketin kurucu ortağı Sergej Kunz, şirketin Avrupa ve ABD'de lisans almayı planladığını söyledi. 1inch'in şu anda Almanya, Cebelitarık ve Lihtenştayn'daki mevcut düzenleyici fırsatları araştırdığını da sözlerine ekledi. 1inch Network'ün kurumlara düzenli bir şekilde hizmet vermesi için ne tür lisanslar alacağı ise henüz süresiz. Kunz, bu konuda avukatlarla görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

1inch, lahza itibarıyla kurumlar için özel olarak 1inch Pro adlı bir ürünü piyasaya sürmek için çalışıyor. Proje ilk olarak eylül ayında, ABD IP adresleri coğrafi olarak sınırlandırılmaya başlandığı zaman ortaya çıktı. Kunz, ürünün 2022'nin sonunda ya da 2023'ün başlarında piyasaya sürülmesinin beklendiğini söyledi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/01/defi-sirketi-1inch-network-175-milyon-dolar-yatirim-aldi