Son dönemde keza değişen alışkanlıklar keza de bir yıldan uzun bir süredir hayatımızda olan pandemi, dijital platformlara olan ilgiyi artırdı. Globaldeki birçok oyuncuya karşın ülkemizde de bu alanda başarıya ulaşan girişimler görmeye devam ediyoruz. Dijital platformlara her geçen gün yenisinin eklendiğini söylememiz de yanlış olamayacaktır. Zira bu alanda son hamlelerden birini de Demirören Medya, Dramax ile attı.

Ancak Dramax'ın mantığı ülkemizde faaliyet gösteren dijital yayınlama platformlarından biraz daha ayrı. Zira platform TV için yapılmış Türk dizilerini yurt dışına açıyor. şimdi tüm dünyada, web üzerinden ve mobil uygulamalardan platforma varmak olası. Ama Dramax'ın web sitesine girdiğinizde siz de göreceksiniz, şimdilik yalnızca Arapça ve İspanyolca seçenekleri mevcut. Şirket, bunu yaparken Türk dizilerinin başlıca izlendiği lokasyonları göz önünde bulundurmuş. Fakat kısa bir zaman daha sonra Rusça, Urduca ve İngilizce seçeneklerinin faal edileceği de söyleniyor. 

Dramax, yalnızca eski dizileri sunmayacak. Yapılacak anlaşmalarla hemen yayında olan yeni dizilerin de dublaj seçenekleriyle platforma ekleneceği söyleniyor. Dramax tasarımında kullanıcının merkeze alındığı da belirtilenler arasında.

Tekli üyelik 4.99 dolar, aile paketi 8.99 dolar

Platformda iki farklı üyelik modeli mevcut. Bunlardan biri tekli üyelik modeli, diğeri ise aile paketi. Tekli üyelik modelinin fiyatı 4.99 dolar olarak belli, aile paketi de 8.99 dolar. Kullanıcılar, bilhassa tekli pakette kendi profillerine kadar içeriklerini farklılaştırabilecek, öteki bir deyişle kişiselleştirebilecekler. Aile paketini de benzer anda 4 birey kullanabilecek.

Platformda, çoklu ekran deneyimi de sunuluyor. Yani hem mobil cihazınızdan ayrıca de bilgisayarınızdan Dramax'ı kullanabiliyorsunuz. Kısa bir zaman sonra akıllı tv, Android ve Apple TV uygulamaları da devreye alınacak.

Platformda ödemeler keza kredi kartıyla ayrıca de başvuru mağazalarının satın alma özellikleriyle yapılabilecek. Platformda ilk hafta üyelik ücretsiz olacak. 

Dramax'ın web sitesine buradan göz atabilir; App Store ve Google Play Store'dan uygulamalarını indirebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/14/demiroren-medya-dan-yerli-dizileri-yurt-disina-acan-platform-dramax