Özel günlerde, yeni yıl, sevgililer günü gibi dönemlerde az kalsın her birimizin yaptığı bir eylem armağan alıp tahsis etmek. Tanıdıklarımıza, ailemize, arkadaşlarımıza ve ara sıra fazla da iyi tanımadığımız kişilere bile türlü türlü hediyeler tercih etmek durumunda kalıyor; kimi vakit kalıpların dışına çıkmakta zorlanıyoruz. Sahiden dijital dünyanın hayatlarımızda daha pozitif yer edinmesiyle armağan kavramı da ilginçleşmeye ve alıştığımız kalıpların dışına çıkmaya başladı. Bu kapsamda birçoğumuzun etrafında duymaya başladığı bir teşebbüs var; Bodo. 

Tecrübe ürünleri mağazası ne çağırmak?

Bodo, bir "deneyim ürünleri mağazası". Bunu biraz açmakta menfaat var. Diyelim oysa uzun süredir gitmeyi planladığınız, ama bir türlü fırsat bulamadığınız bir yoga dersi var ya da arkadaşlarınızla birlikte toplanıp yamaç paraşütü gerçekleştirmek istiyor ve bu planı kesintisiz tecil etmek zorunda kalıyorsunuz. Bunu bilen arkadaşlarınız Bodo'nun web sitesine giriyor ve uzun süredir ertelediğiniz o yoga dersini size hediye ediyor. Şayet de her zaman birlikte bir hafta sonu yamaç paraşütüne gitmeniz için size de Bodo'dan hediye gönderiyorlar. Sınamak istediklerinizi veya sürekli ertelediklerinizi size sunması, hiç aklınızda olmayan bir şeyi denemenize asistan olması Bodo'yu bir "deneyim ürünleri mağazası" yapıyor.

Bodo'da romantik hediyelerden ekstrem aktivitelere, uçuş simülatöründen sanat kursuna değin çoğu armağan seçeneği mevcut. Bodo gerçekten klişe ve sıkıcı hediyeler yerine coşku veren ve hediye edildiğinde insanları şaşırtıp etkileyen armağan seçenekleri sunmayı odağına alıyor. 

Bodo'da armağan süreci 

Bodo'nun nasıl çalıştığından da bahsedelim. Sitedeki hediye kataloğundan asgari 1 en fazla 5 adet tecrübe hediyesi seçip kutuya ekleyebiliyorsunuz. Özel tasarım armağan kutularını veya elektronik hediye kartını tercih edebiliyor; ikinci seçenekte bir tebrik notu ekleyebiliyorsunuz. hediye etmek için tek tecrübe seçilecekse onun fiyatı ödeniyor. Birdenbire fazla deneyim seçilirse aralarından fiyatı en yüksek olan için ödeme yapılıyor. Hediyenin verildiği kişi en yüksek fiyatlı deneyimden öbür bir deneyimi seçip göstermek isterse, en yüksek fiyatlı tecrübe ile arasındaki farkı, siteden diğer bir tecrübe elde etmek için kullanabiliyor. Birey, bodo.com adresine girip deneyim kartını aktive edip kullanabiliyor ve dilerse armağan değişimi de yapabiliyor.

Deneyimlerin başvuru süresi 9 ay

Deneyimlerin uygulama süresi 9 ay, yani hediyeyi aldıktan daha sonra 9 ay içinde dilediğiniz vakit kullanabiliyorsunuz. Bütün rezervasyon kısmı da Bodo tarafından hallediliyor ve müşteriler deneyime gittikten sonradan bir memnun etme araması gerçekleştiriliyor. Buna tarafından müşterilerden oy vermeleri isteniyor ve bununla da kullanıcı deneyimini değerlendirmek ve hizmet seviyesini en üstteki düzeyde tutmak isteniyor.

Bodo, 2009 yılında Ukrayna'da, Vitaliy Drozd kadar hayata geçirildi. Drozd, şirketin adını seçerken hem kısa keza Latin keza Kiril alfabesine yerinde yeğlemek istedi; bunun için yalnızca klavye düzeninde, harflerin tesadüfen kombinasyonu yöntemiyle adlandırmayı seçti ve Bodo adı böyle ortaya çıktı. Bodo, Türkiye'de ise 18 Aralık 2020'de hayata geçti. İlk başta 2 kişi ile hizmet veren platform, bugün 2 ülkede toplam 220 karakter ekiple hizmet veriyor. Türkiye'de ise Ülke Müdürü Emre Yasak liderliğinde toplam 4 karakter bir ekibe, Kiev'den yaklaşık 30 şahsiyet bir ekip takviye veriyor.

Hediyelerin sıradan tutarı: 350 TL

Boda'da bugüne kadar toplamda keza yurt dışarıda hem de Türkiye'de, 1 milyondan fazla  birey deneyimleri ziyaret etti. Platformda alınan hediyelerin sıradan tutarı ise 350 TL. Türkiye'de, bodo.com'da toplamda 40'a yakın partnerle 270'den pozitif tecrübe hediyesi seçeneği sunuluyor. 

Bugüne dek herhangi bir yatırım almayan Bodo, sundukları deneyimleri hizmet olarak veren partner firmalardan aldığı ücretlerle kazanç elde ediyor. Kullanıcılardan herhangi bir komisyon veya ek vergi talep edilmiyor. Fiyatlar ise hizmeti sunan partner firmaların kendi fiyatları ile ayrıntılarıyla benzer. Şirket, yurt dıştan olduğu gibi Türkiye'de de daha popüler ayla varmak istiyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/27/deneyim-odakli-hediyeler-icin-online-platform-bodo