1942 yılında meşhur bilim kurgu yazarı Isaac Asimov "Runaround" isimli hikayesinde Üç Robot Yasası'nı yazdı. Bu yasaya kadar robotlar, insana hasar veremez ya da zarar görmesine seyirci kalamaz. Bir robot, birinci yasayla çelişmediği sürece bir insanın emirlerine adapte etmek zorunda. Bir robot, birinci ve ikinci kuralla çelişmediği sürece kendi varlığını korumakla mükellefti. O dönem bütün da nasıl ve nerede kullanılacağı muhakkak olmayan bu araçlar herkes için bir muamma idi. 

Asimov'un yazdığı hikayenin üstünden yaklaşık 80 sene geçti. Robotlar günümüzde otomotiv, beyaz eşya, kimya, sırça, mobilya, yiyecek, elektronik, metal, seramik, kâğıt gibi birçok endüstriyel sektörde üretime muavin olarak faaliyet göstermeye başladı. En yaygın altı robot türleri aralarında otonom mobil robotlar (AMR'ler), otomatik yönlendirmeli araçlar (AGV'ler), eklemli robotlar, insansılar, cobot'lar ve hibrit yer alıyor. Bank of America'ya tarafından, 2025 yılına kadar bütün üretim görevlerinin yüzde 45'inin robot teknolojisi göre gerçekleştirileceği varsayım ediliyor. Raymond, Samsung ve Foxconn Technology gibi büyük teknoloji firmalarında robotların 60 bin işçinin yerini aldığı biliniyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/23/depolama-ve-envanter-yonetimine-yonelik-robotik-cozumler-pazari-2027-yilina-kadar-23-09-milyar-dolara-ulasabilir