Secretcv depremden etkilenen çalışanların istihdama katılması için hareket geçti. Şirket, depremden etkilenen kişiler ile istihdama katkı karşılamak isteyen firmaları buluşturan bir sistem oluşturdu. Şirket, Zelzele Öncelikli İstihdam Seferberliği dahilinde İstihdam Havuzu adı aşağı depremden etkilenen ve meslek arayan kullanıcıların CVlerini özel bir havuzda topluyor.

Depremden etkilenenleri öncelikli olarak işe almak isteyen firmalar, nitelik dahilinde gereklilik duyulan pozisyona kadar arama yapabiliyor. Firmalar ilanı yayınlarken, sadece depremden etkilenenleri işe alacağını belirtebiliyor.
 
Depremden etkilenen kişiler, eğer Secretcv.com üzerinden daha önce CV oluşturmamışlarsa, CV oluştururken depremzede namzet bilgisi ayarlarından depremzede olduğunu belirterek özgeçmişini hazırlayabiliyor. Buna ilave olarak Secretcv.com'da CV'si olan adaylar, profil sayfasından CV'sini güncellerken depremzede olduğunu belirtebiliyor. Oluşturulan ve güncellenen bütün özgeçmişler, İstihdam Havuzu'nda toplanıyor. Bu sayede firmalar, depremden etkilenen tüm adaylara ulaşabiliyor. 

üAyrıca şirket, depremden etkilenen adaylara istihdam sağlamak isteyen bütün firmalar için bedava bildiri verme imkanı sunuyor. Secretcv.com'da üyeliği olmayan firmaların da bedava olarak üyelik oluşturması ve yer sarsıntısı öncelikli ilan verebilmesi mümkün. 

Secretcv'de üyeliği olan firmalar da bildiri verirken “zelzele öncelikli ilan” düğmesine tıklayarak bedava olarak duyuru verebiliyor. Firmaların verdiği ilanları “yer sarsıntısı öncelikli duyuru” başlığı altında görüntüleyebildiğinizi ekleyelim. 

Kariyer platformlarının depremden etkilenen çalışanlara desteklemek için harekete geçtiğini anlatmak muhtemel. Hatırlarsanız,  sizlerle Kariyer.net'in depremzedelerin istihdamına destek projesini paylaşmıştık. Aynı şekilde Youthall da depremden etkilenen gençlere istihdam desteği arzetmek için harekete geçmişti. 

Kariyer platformlarının attığı bu adımlara baktığımızda, şirketlerin yüksek katılımıyla öyle fazla kişinin istihdamının bu sistemler aracılığıyla gerçekleşebileceğini söyleyebiliriz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/16/deprem-oncelikli-istihdam-havuzu/