Evini depremzedelere başlamak isteyenlerle, ihtiyaç sahiplerini buluşturan bir proje olarak karşımıza meydana çıkan Arkadaşlık Çatısı'ını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. 6 Şubat'ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler nedeniyle depremzedelerin barınma ihtiyacı devam ediyor.

Depremzedelerin barınma ihtiyacına karşın incelemeler yapan firmalar aralarında Emlakjet de katıldı. Depremzedeler ile müsait evi olan vatandaşlarımızı bir araya getiren bir takviye platformu olarak atama yapan Evin Umut Olsun, müsait olan evlerin bedava olarak paylaşılmasını sağlamayı amaçlıyor.

Emlakjet'in web sitesi içinde yer alan Evin Umut Olsun sayfasına antre yaptığımızda karşımıza "Evini Paylaşıma Aç" ve "Müsait Konut Listesi" çıkıyor. Barınma ihtiyacı olan bir depremzedeyseniz müsait konut listesi içinden size yerinde olan müsait evleri inceleyebilirsiniz.

Müsait konut listesi içinde evlerin hangi il ve ilçelerde olduğu, kaç kişinin konaklayabileceği, ne değin zaman konaklayabileceği ve müsait evlerin sahipleri göre paylaşılan notlar bulunuyor. Müsait eve sahip olan ve depremzedeleri ağırlamak isteyenler ise evini paylaşıma aç kısmı içinde yer alan formu doldurarak bilgilerini müsait ev listesinde yayınlayabilir.

Form içinde ad-soyad, cep telefonu, ulaşım desteği durumu, evin adresi, kapasite durumu ve kaç gün konaklama yapılabileceği gibi bilgiler isteniyor. Pek fazla firmanın depremzedeler için farklı alanlara yönlendirilmiş projeler ve platformlar sunduğunu da hatırlatalım.

Barınma ihtiyacı konusunda ise Kalacakyer.org, Dostluk Çatısı ve Kanka.host gibi projeler de yer alıyor. Depremzedelere ve zelzele bölgesindeki görevlilere uzak yardım rehberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/14/depremzedeler-ile-musait-evi-olan-kisileri-bulusturan-platform-evin-umut-olsun