E-ticaret sitelerinin eforsuz bir şekilde artırılmış hakikat deneyimi yaratmasına imkân veren derin teknoloji girişimi ART Labs, ön-tohum yatırım turunu 2 milyon dolar değer biçme ile tamamladı. Yatırım turunda Kültepe Yatırım ve EGİAD Melekleri'nin yanı sıra yurt dışından melek yatırımcılar da yer aldı.

Yatırım turuna katılan isimler şöyle: Kültepe Yatırım AŞ, İbrahim Ulukaya, Tevfik Gemici, Kadir Orhan Arı, Osman Güldüoğlu, Filip Minasyan, Medeni Mesudiyeli, Yüksek Dağ Avni Yelkenbiçer, Frederic Pagy, Özveri Yandaş Okay, Özüm İlter Demirci, Levent Kuşgöz, Murat Çekirdek, İskender Kökey, Hakan Mehmet Maltepe ve Orhan Serkan Özkan.

Artırılmış realite (AR) destekli yeme-içme asistanı Diner ile kısa sürede 3 ülkede 200'den fazla üye restorana ve aylık 40 binden fazla faal kullanıcıya ulaşarak dikkatleri üstüne çeken ART Labs, 2019 yılında Uğur Yekta Başak, Dr. Mahdi Kazempour ve Sercan Demircan tarafından kuruldu. Diner ile sundukları teknolojiyi, yeme-içme sektörünün yanı sıra hacmi yüksek pazaryerleri ve öncü markaların kullanımına açtıklarını söyleyen şirket kurucu ortağı ve CEO'su Uğur Yekta Başak; ev dekorasyon, ayakkabı giyim, moda, aksesuar ve oyuncak sektörlerini de hedeflediklerinin altını çizdi.

ART Labs göre yapılan açıklamaya göre platformu kullanan şirketler kodlama yapmadan e-ticaret sitelerine artırılmış hakikat deneyimi ekleyebiliyorlar. Sunulacak ürünlerin 3D görsellerinin oluşturulması ise gücünü görüntü işleme ve yapay zekâ algoritmalarından alan bulut tabanlı bir sistem ile sağlanıyor. On binlerce ürünün AR deneyimi ile sunulabilmesi olası oluyor. Bu sayede satışlardaki çoğaltma ve iade oranlarındaki düşüş gibi faydalar, AR destekli geniş bir katalog doğruca maksimize ediliyor.

Yeni yatırımın nasıl değerlendirileceği konusuna da değinen Uğur Yekta Başak, konuyla ilgili olarak şunlar söyledi:

Pandemi ile değişen dünyada mağazalara olan bakış açısı değişiyor. E-ticaret tarafında ise kalıcı bir çoğalma laf konusu. Artırılmış gerçeklik, müşterilerin satın alacağı ürünleri önceden deneyimleyebilmesini sağlıyor. Bu sayede bedenen mağazada bulunmaya en yakın dijital deneyimi yaşatıyor ve müşterinin karar alma aşamasında birçok sorusunu cevaplıyor. Geliştirdiğimiz detaylı teknoloji, artırılmış gerçeklikten faydalanmayı mevcut şirketler için fazla basit bir ülkü getiriyor. Dönüşümün öncülerinden olarak hizmet verdiğimiz ülke sayısını artıracağız ve 2021 yılı içinde tohum yatırım turunu tamamlayacağız.

KWORKS girişimlerinden olan ART Labs, geçtiğimiz çeyrekte ERA Accelerator Pre-Explore Programı'ndan mezun oldu ve yapay zekâ odaklı NVidia Inception programının da bir parçası. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/01/27/derin-teknoloji-girisimi-art-labs-2-milyon-dolar-degerleme-ile-yatirim-aldi/