Digital Turbine, bugün AdColony'i satın alma işlemini resmi olarak tamamladığını duyurdu. Reklam verenlere ve yayıncılara hizmet veren mobil reklam platformu AdColony'nin globalde aylık 1,5 milyardan artı kullanıcıya ulaştığını belirtelim.  Dünya çapında 40'dan operatör ve OEM ile ortaklığı bulunan Digital Turbine'ın, bu satın alma ile paydaşlarına kapsamlı bir medya ve reklam çözümü sunacağını söyleyebiliriz. 

Satın alma dahilinde AdColony bugünden itibaren faaliyetlerine Digital Turbine çatısı aşağı devam edecek. AdColony, tescilli mobil video teknolojileri ve zengin medya formatları ile Coca Cola, Amazon ve BMW gibi köklü global markalara, sektör lideri üçüncü partiler kadar doğrulanmış görüntülenme oranları karşılayan mobil reklam çözümlerini sunmayı sürdürecek.

AdColony gelirleri

AdColony'nin geçtiğimiz üç yılının çok başarılı bir şekilde geçtiğini anlatmak olası. Şirket, 2020'de ise 2019'a kıyasla fazla enerjik FAVÖK (Faiz ve Değerini Düşürme Öncesi Kâr) marjları ile yıllık yüzde 15 artış gerçekleştirdi.

Digital Turbine, satın alma ile birlikte AdColony'nin 31 Mart 2021'de sona eren ilk çeyreğine ilişkin denetlenmemiş mali sonuçlarını da açıkladı.

İlk çeyrek için AdColony gelirinin yaklaşık 58,3 milyon dolar olması tahmin edilirken, 2020'nin ilk çeyreğindeki gelire kıyasla yüzde 37'lik bir çoğaltma bekleniyor.

Digital Turbine CEO'su Bill Stone, satı alma ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"AdColony'nin satın alım işlemini resmi olarak sonlandırdığımız için fazla heyecanlıyız. AdColony ile birlikte geçtiğimiz sürede resmen bünyemize katılan Appreciate ve önümüzdeki dönemde katılacak olan Fyber ile, reklamverenlerimiz, çalışanlarımız ve hissedarlarımız için en iyi hizmeti sağlamaya devam edeceğiz.

AdColony'nin de Digital Turbine çatısına katılmasıyla, dünya çapındaki reklamverenlere ve yayıncılara fayda sağlamak için deneyimimizi, erişimimizi ve yeteneklerimizi daha da genişletmiş olacağız. AdColony, köklü marka ve reklamverenlerin performansa dayalı harcama eğilimleri ve envantere özel erişim yapmasını karşılayan benzersiz teknolojisi ile bize çok önemli avantajlar sağlayacak”.

AdColony'nin CRO'su Jude O'Connor ise heyecanını şu sözlerle dile getiriyor:

“Digital Turbine, AdColony'nin performans deneyimine çoğu tamamlayıcı ve ek çözüm sunarken, biz de bu ortaklığa sektör lideri SDK teknolojimizi ve tecrübeli ve sektörde bilirkişi bir takım getiriyoruz”.

Kasım ayında Volkan Biçer'in ayrılmasıyla yeni görevinin başına gelen AdColony EMEA&LATAM Genel Müdürü Warrick Billingham ise şu sözlerle dile getiriyor: 

"AdColony'nin mobil reklamda on yıldan fazla olan deneyimi ve Digital Turbine'ın globalde 40'dan artı mobil operatöre ve teknoloji üreticilerine sağladığı yüksek teknolojisinin birleşmesi ile hem markalara ve reklamverenlere hem de kullanıcılara yepyeni reklam çözümleri sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/03/digital-turbine-ad-colony-yi-satin-aldi