Covid-19 pandemisinden nedeniyle dünya genelinde toplam vefat sayısının takriben 5 milyon kişiye ulaştığı biliniyor. Hastalık, 2019 yılı Aralık ayında Çin'in Hubei Eyaletinin Wuhan kentinde ortaya çıktı, yeni solunum yolu hastalığı olarak görüldü. Dünya genelinde yaşanan en büyük sıhhat kaynaklı sosyo-hesaplı kriz olarak tanımlandı. Salgın süresinde uygulanan karantina önlemleri sebebiyle sekteye uğrayan alıştırma hayatı, eğitim, sağlık hizmetleri, ticaret yoğun bir dijitalleşme sürecine girdi.

Sıhhat sektörü pandemiden etkilenen alanların en başındaydı. Sektörün çoğu alanı dijital platformlara taşındı. Bu durumdan eczaneler de etkilendi. Bugün aldığımız bilgilere göre dijital eczane girişimi Truepill, mevcut yatırımcıları Initialized Capital ve TI Platform Management'tan 142 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla şirketin değerlemesi 1,6 milyar dolara yükseldi. Şirket yeni yatırımını hizmet alanını genişletmeye ve Ar-Ge çalışmalarına harcayacak. Truepill ayrıca gelecek yılın başında California, Illinois, Michigan, Kuzey Carolina, Ohio ve Pennsylvania'da eczane açmayı hedefliyor.

Truepill CEO'su ve kurucu ortağı Umar Afridi "Truepill'i kurarken amacımız dijital alıcı için sıhhat hizmetleri alanında tamamlayıcı bir platform oluşturmaktı. Özel ihtiyaçlara tarafından bir çözüm üretiyoruz. Esnek B2B modeliyle alıcı sağlığının geleceği için sınırsız olanaklar yaratıyoruz" diyerek şirketin niçin önemli olduğunu anlatıyor.

Dijital sıhhat şirketleri, ödeme yapanlar, ilaç üreticilerin tam ortasında konumlanan Truepill, 2016'da faaliyete eczane alanında başladı. Pandeminin etkisiyle meslek yerlerine yönelik bir dizi COVID-19 teşhis ve dijital araç piyasaya sürdü. Sanal eczane uygulaması seçeneğini tüketicilere sundu. 2021'in Mayıs ayında ise dijital esas bakım bölümünü devreye soktu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/28/dijital-eczane-girisimi-truepill-142-milyon-dolar-yatirim-aldi