Dijital insan kaynakları çözümlerini üreterek şirketlerin patron markasını dijitalleştiren ve yetenek kazanımını hızlandıran bir girişim olan Youthall'dan sizlere daha önce bahsetmiştik. Büyümeye aralıksız Youthall, 2020 yılındaki verilerini infografik olarak paylaştı.

Pandemi ile birlikte artan dijitalleşme ihtiyacına yanıt verebilmek adına teknolojiler geliştiren Youthall, müşterilerinin bütün işe alım ve staj süreçlerinde hedefledikleri genç yeteneklere ulaşmalarını, genç yeteneklerin ise hayalini kurdukları şirketlere bir adım daha yaklaşabilir hale gelmesini sağladı.

Dijitalleşmenin etkisiyle Youthall'da yayınlanan ilanlar, dijital faaliyetler ve hazırlanan kariyer tavsiyesi içerikleri; hem web site ayrıca de iOS uygulaması üzerinden 2.5 milyondan pozitif tekil kullanıcı göre 22 milyon defa görüntülendi. Yayınlanan ilanların tamamına toplamda 750 binden pozitif uygulama yapıldığını da ekleyelim.

Youthall'un geliştirdiği satmak teknolojilerinde çokça kullanılan pipeline sisteminin bir sözde olan Namzet Takip Sistemi (ATS) ile şirketlerin işe alım süreçlerini 3 kat kolaylaştırırken başvuran adayların daha artı görünür olması 2 kat artırıldı. İşe alım uzmanları video görüşme aşamalarında 3. parti uygulamalar kullanmak yerine Youthall'un ürünü HRMaxx (Video Görüşme Arabulucu) doğruca tek bir platformdan tüm süreçlerini optimize etme imkanı da buldu.

Yetenek kazanımı ve işveren markası alanında yapılan araştırmalar ve geliştirilen inovatif teknolojilerin yanı sıra dijital olarak Youthall göre gerçekleştirilen etkinliklere 42 şirket katılım gösterdi. Her oturumda yer alan 700'den fazla hemen olan katılımcı, 8 binden artı soru sordu ve 19 binden pozitif mesaj gönderdi.

Youthall, Smart Match (sMatch) akıllı aday eşleştirme sistemi ile Fast Company göre yapılan Türkiye'nin en inovatif 50 şirketi araştırmasında da yer aldı. Youthall'un sMatch özelliğini kullanarak şirketler, hedefledikleri içten adaylara günlerce bekleyerek başvuru formu olmak yerine 24 saat içerisinde erişerek 1.5 kat daha pozitif verim elde etti.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/02/18/dijital-insan-kaynaklari-cozumlerine-odaklanan-youthall-2020-yilina-dair-verilerini-paylasti/