– Jupiter’s Legacy
– Masal Şatosu: Peri Hırsızı
– For Life
– Bizi Ayıran Çizgi
– Hizmetçi
– King Kong
– İlginç Bir Takım Olaylar

1- Jupiter’s Legacy – Netflix

Dizi önerisi isteyenler için hazırladığımız listenin başında; süper kahraman temalı yapımlarla arası iyi olanlara hitap eden Jupiter’s Legacy var. Dizi, Mark Millar ve Frank Quitely’nin benzer adlı çizgi romanının uyarlaması. Yaratıcılığını ise Spartacus ve Daredevil’den tanıdığımız Steven S. DeKnight üstleniyor.

Dünyayı kötülüklerden korumakla görevli bir grup süper kahramanın, görevlerini çocuklarına devretmesini konu alan dizide kuşaklar arası çatışmanın da parmak izleri var.

1929’da Sheldon Sampson ve erkek kardeşi Walter, babalarının çelik şirketi için çalışıyor ve lüks hayat yaşıyorlar. İşler zıt gitmeye başlayıp babaları intihar edince hayatları alt üstteki oluyor. Günümüzde, Sheldon’ın çocukları Brandon ve Chloe, bundan böyle The Utopian adında yaşlanan bir süper kahraman olarak biliniyorlar ve babalarının mirasının gölgesinde yaşamak için uğraş ediyorlar.

Chloe hayatıyla daha eksik ilgilenirken, Brandon kendisini babasına değerinde bir halef olarak görüyor. Eski ve yeni kahramanlar, Supermax hapishanesinden doğan bir tehdidi düşürmek için savaşıyorlar.

Nerede?: Netflix

2- Masal Şatosu: Peri Hırsızı – BluTV

Minik yaştaki izleyicilere karşın yapımlarla devam ettiğimiz listede, BluTV’nin ilk özel yapım çocuk dizisi var. Masal Şatosu: Peri Hırsızı ismiyle çocuklara hitap eden yapım özünde bir fantastik bilim-kurgu dizisi. Burak Kuka’nın yönettiği dizi, Özgür Akbaş ve Başak Gülsoy’un kaleminden çıktı.

Masal Şatosu: Peri Hırsızı konusu:

Kara Kraliçe ile yeni yardımcısı Kali tüm ilham perilerini kaçırmaya başlarlar. Neşe ve arkadaşları ise Masal Diyarı Kralı’nın ricası üstüne onları bulmak için yolculuğa çıkar. Dostlar, kendilerine asistan olacak sihirli eşyalar ustası Pastacı’yı bulmak için nefes kesen bir mücadelenin içine girerler.

Nerede?: BluTV

3- For Life – beIN CONNECT

Dram konulu dizi önerisi arıyorsanız, çerez gibi gidecek ama bununla beraber sizi ağlatacak For Life’ı deneyebilirsiniz. Uzaktan yakından alakanız dahi olmayan bir suçtan ötürü müebbet hapis cezasına çarptırılsaydınız, ne yapardınız? Bunu yaşamadan tam anlamıyla bilmesi elbette olası değil. Ama empati yeteneğinizi uyandıracak For Life sayesinde bunu nispeten de olsa görebileceksiniz.

Isaac Wright Jr.’ın hakiki yaşam hikayesinden esinlenen For Life , işlemediği bir uyuşturucu kaçakçılığı suçundan mahkum olan Aaron Wallace’ın dram batmış hikayesini anlatıyor. Şartlı tahliye şansı bile olmayan Aaron, cezaevindeyken kazandığı lisans doğruca avukatlığa adım atmak ister. Bir yana kendisi hakkında bahşedilen cezayı bozmaya çalışırken, öteki yanlamasına arkadaşlarının haklarını savunur.

Dizinin oyuncu kadrosunda Indira Varma (Game of Thrones), Joy Bryant (Parenthood), Mary Stuart Masterson (Blindspot) ve Dorian Missick (Southland) yer alıyor.

Nerede?: beIN CONNECT

4- Bizi Ayıran Çizgi – GAIN

Türkiye’nin genç dijital yayınlama platformlarından GAIN’in yeni orijinal yapımı Bizi Ayıran Çizgi, farklı arayışlar içinde olup dizi önerisi isteyenlere ilaç gibi gelecek. Dizinin senaryosu Tolga Afşin Kaya ve Murat Onur göre kaleme alınırken, yönetmen koltuğunda Soner Caner oturuyor. Başrollerini ise Hazal Subaşı ve Ozan Dolunay’ın paylaştığı dizinin az önce 4 bölümü yayınlandı.

Bizi Ayıran Çizgi konusu: Sinem, İstanbul’da yaşanan bir terör saldırısı sonucu hayatını kaybeder. Sinem’in ölüm haberini almasıyla birlikte günden güne hayatla ve gerçekle bağı kopmaya başlayan sevgilisi Sinan, Sinem ile kendisini ayıran çizgiye geri dönmeli ve Sinem’i kurtarmalıdır. Gerçeklikle bağı kopan Sinan, zamandan ve mekandan egemen ölümsüz bir döngüye girer. Her gün yıkılıp her gün her tarafta toparlandığı, bir vazgeçip bir savaştığı bu döngüyü kırıp Sinem’e ulaşmalıdır

Nerede?: GAIN

5- Hizmetçi – puhu

Sıradaki filmimiz komplo ve gerilim severlere hitap edecek türden. Orijinal adı Handmaiden olan Hizmetçi, 2018 BAFTA Ödülleri En İyi Tanıdık Olmayan Dilde Film Ödülü aldı. Film, Sarah Waters’nın Fingersimth adlı romanının modern bir Kore uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor. Yönetmenliğini Chan-wook Park üstlenirken; oyuncu kadrosunda ise Jung-woo Ha, Min-hee Kim, Jin-woong Jo ve Tae Ri Kim gibi isimler yer alıyor.

1930’larda geçen hikayede kendisini Kont olarak tanıtan bir dolandırıcı, gizemli ve saf görünen Japon varis Leydi Hideko’nun zenginliğini fethetmek için onu kendisine aşık etmeyi planlar. Sook-hee’yi ise ona yardım etmesi için Leydi’ye hizmetçi olarak kiralar. Ancak bu hizmetçinin her şeyden habersiz hanımefendisine delicesine aşık olması işleri karıştıracaktır.

Nerede?: puhu

6- King Kong – Prime Video

Yüzüklerin Efendisi üçlemesiyle tanıdığımız Peter Jackson’un 2005 yapımı filmi King Kong, kafayı yarıda kalan filmini tamamlamakla bozmuş film yapımcısı Carl Denham’ın yol açtığı sorunları konu ediniyor.

1930’ların ilk yarısında, ‘Büyük Buhran’ içindeki ABD’de vodvil sanatçısı Ann Darrow, hayat mücadelesi vermeye devam ederken umutsuzluk içerisinde kalır ve aç kalma noktasına gelir. Açlığını bir nebze gidermek amacıyla bir manavdan meyve çalmaya çalışan Darrow, tam bu esnada hayatının fırsatını yakalar. Genç sanatçının hayatını kurtaran kişi, serüvenci ruhlu film yönetmeni Carl Denham’dır. Böyle bir durumda Carl’ın önünde tek seçenek kalmıştır: Çekmeyi tasarladığı macera/aksiyon filmi için gereken oyuncu kadrosunu toparlamak ve onları ‘S.S. Venture’ adlı buğulu gemiye bindirip Kafatası Adası’na dürüst yola çıkmak.

Nerede?: Amazon Prime Video

7- İlginç Bazı Olaylar – EXXEN

3 Adam ve Çok Hoş Hareketler Bunlar gibi komedi şovlarından tanıdığımız İbrahim Büyükayak’ın internet dizisi İlginç Bir Takım Olaylar, tekrar komedi tarzındaki yapısıyla izleyiciyle buluştu. Her hafta yeni bölümleriyle izleyici karşısına meydana çıkan dizinin bu hafta beşinci bölümü yayınlandı.

İlginç Bazı Olaylar’da ünlü komedyen İbrahim Büyükak’ın yaşam verdiği İbo, hayallerinin peşinden koşmak yerine ailesinin yanında kalmaya devam etse ne olurdu sorusuna cevap arıyor. Nişanlısı kadar terk edilen ve Bursa’da ailesiyle beraber yaşayan 37 yaşındaki İbo acaba ailesinin çizdiği yoldan mı gidecek, yoksa kendi yolunu mu çizecek?

Nerede?: EXXEN

Siz de yorumlar bölümünden bizlere dizi ve film önerisi paylaşabilirsiniz!

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/bu-hafta-izleyebileceginiz-dizi-ve-film-onerisi
Yorumlar