Dijital sağlık girişimi ShiftKey, 300 milyon dolar yatırım aldı. Dallas merkezli şirketin yatırım turu, Lorient Capital kadar yönetildi. Yatırım turunun diğer katılımcıları aralarında Ares Management Secondaries, Pantheon, Clearlake Capital ve Health Velocity Capital yer aldı. Şirketin değerlemesi yeni yatırım turuyla 2 milyar doların üstüne çıktı. 

2015 yılında Tom Ellis tarafından faaliyete geçirilen ShiftKey, sağlık durumu çalışanlarına istedikleri yerde ve onlara yerinde zaman diliminde çalışma imkanı sağlıyor. Çalışanlar, açık olan vardiyaları listeleyebiliyor. Girişim, afiyet çalışanlarının öteki sağlık çalışanlarıyla bağlantı kurmasına tezgâhtar oluyor. Kullanıcıların kendi alıştırma programlarını hazırlamasını sağlıyor. Şirket, ABD genelinde 10 binden artı sağlık kuruluşuyla çalışıyor.  

Covid-19 pandemisinin en manâlı sac ayağı olan sağlık durumu çalışanları üstünde büyük bir baskı yarattı. İlk dönemde yaşanan kararsızlık ve panik sağlık durumu çalışanlarının uzun saatler çalışmasına niçin oldu. Bu da sıhhat profesyonelleri arasında tükenmişliğe yol açtı. Bu noktada sağlık çalışanlarına odaklanan şirketler uyarı çekmeye başladı.

2022'nin Haziran ayında sıhhat çalışanlarına freelance iş bulgu imkanı karşılayan Nomad Health 105 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 105 milyon dolarlık yatırım turu Adams Street Partners ve Icon Ventures tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna katılanlar aralarında HealthQuest Capital, Polaris Partners, 406 Ventures, AlleyCorp, RRE Ventures, J.P. Morgan ve Trinity Capital yer aldı. Şirketin toplam yatırım miktarı ise 218 milyon dolar oldu.

Şirket, 2015 yılında beyin cerrahı Alexi Nazem ile Business Insider ve Gilt Groupe‘un kurucusu Kevin Ryan göre kuruldu. Nomad Health, doktor ve hemşirelerin freelance olarak hastane ve kliniklerde meslek bulmalarını sağlıyor. Bir iş bulma portalı olarak da tanımlanabilir. Nomad, gelecek dönemde laboratuvar teknisyeni, fizyoterapist gibi öteki sağlık durumu çalışanları için platformunu güncellemeyi planlıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/16/dijital-saglik-girisimi-shiftkey-300-milyon-dolar-yatirim-aldi