Otizm, günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluk olarak biliniyor. Nedeni tam olarak bilinmez hastalık, bir bebeğin birincil üç yılında fark ediliyor. Genetik bir hastalık olarak tanımlanan otizmin görülme sıklığı, günümüzde büyük bir tez artıyor. Hastalıkları Denetim Etme ve Önleme Merkezi (Centers for Disease Control Prevention)'nin verilerine göre 2006 yılında her 150 çocuktan 1'i otizm tanısı koyuluyordu. Ama bundan böyle her 54 çocuktan 1'ine otizm tanısı almaya başladı. 

Bugün edindiğimiz bilgilere tarafından San Francisco merkezli otizm odaklı dijital sağlık şirketi Elemy, 219 milyon dolar yatırım aldı. Bununla şirketin değerlemesi 1,15 milyar dolara çıktı. Yeni yatırım turunda SoftBank Vision Fund 2, Goodwater Capital Premji Invest, Amity Ventures, Avidity Partners, Metrodora Ventures, Sound Ventures ve Whale Rock Capital'in yanı sıra mevcut yatırımcılar da yer aldı. Alınan bu yatırım Elemy'nin öteki ülkelere açılması ve yeni mahsul geliştirilmesi için kullanılacak. 

Unicorn seviyesine ulaşan şirket, 2020 yılında Sprout adı aşağı 10 milyon dolarlık tohum yatırımıyla faaliyete geçti. Bu yatırımdan sonradan adını Elemy olarak değiştirdi. Bunun peşinde 40 milyon dolarlık ikinci yatırım geldi. Teşebbüs, ebeveynlerin otizm teşhisi sürecinde takviye oluyor. Otizimli çocuklar için evde tutum terapisi almalarını sağlıyor. Yani bir çocuk için kişiselleştirilmiş sağlık planı geliştiriyor. Bir taraftan da doktorların otizmli çocukların çare sürecini izlemesine yardım ediyor.

Bugün otizm ve pediatrik davranışsal sağlığı koyulmak isteyen birçok dijital sağlık şirketi var. Alan, yatırımcıların dikkatini çekiyor. 2020'de Springtide, 18.1 milyon dolar ve pediatrik video oyunu yapımcısı Mightier, hiperaktif çocukların duygu düzenlemesini araştırmak için 2 milyon dolar aldılar.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/12/otizm-odakli-dijital-saglik-sirketi-elemy-219-milyon-dolar-yatirim-aldi