Dijital sanat alanında ülkemizin sıra dışı girişimlerinden biri olan De Artium'un sanatçıları, küratörleri ve sanatseverleri bir platformda bir araya getirerek dijital sanatı cümbür cemaat göre erişebilir ayla getirdiğini sizlere aktarmıştık. Dijital ekranları birer dijital sanat eserine dönüştüren De Artium, kullanıcılara sunduğu yıllık ve aylık abonelik modelleriyle sanatçılar için yeni bir gelir kaynağı yaratıyor.

Kısa zamanda yatırım alarak çoğalan takım, NFT pazaryerlerinin hareketlendiği şu günlerde, satış daha aşağı yapısına NFT teknolojisi ekleyeceğini açıkladı. Aslına bakarsanız De Artium, kurulduğu günden bu yana satış altyapısını NFT tabanlı olarak hayata geçirme ve sanatçılar için yeni bir ekosistem kurma konusunda çalışıyor.

Girişimle Şubat ayında yaptığımız görüşmede NFT pazaryerleriyle ilgili çalışmalar yapacaklarının sinyali verilmişti. O dönemde NFT pazaryerlerinin ülkemizde hemen şimdi bu kadar alaka görmeye başlamamış olduğunu da belirtelim. 

De Artium ekibi yaptığı açıklamada NFT ile platformlardaki eserlerini yayına açacağını duyurdu. Bu bağlamda De Artium'un, kendi NFT pazaryerini geliştireceğini söyleyebiliriz. Oysa şirket, bununla beraber öteki pazar yerlerinden satın alınan eserlerin de De Artium'da yayınlanabilmesine olanak sağlayacak. 

De Artium platformu Idare Heyeti Üyesi ve Teknoloji Yatırımcısı Utkan Sanda platform hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kurulduğumuz günden bu yana platformumuzun daha aşağı yapısı için NFT'lerde hareketleri takip ediyor ve planlamalarımızı yapıyorduk. NFT tarafında dijital yayınlama yapan bir platform demin dünyada bulunmuyor. Fazla yakında dijital sanat satışını ve hatta yayını NFT ile yapmaya başlayacağız. Vardığımız noktada gördük fakat kurulan ve daimi olması için uğraşılan yapıların ekoloji en az olumsuz tesir ile oluşturulması gerekiyor. Altyapımızı bu doğrultuda, karbon bacak izimizi minimumda tutacak şekilde geliştiriyoruz. Ayrıca yeni geliştirdiğimiz yapıda koleksiyoner ve sanatçılar için de bu alanda ayrı hizmetler sunacağız.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/03/29/dijital-sanat-eseri-satis-platformu-eser-satis-platformu-de-artium