Yaklaşık 20 yıldır dijital sanat üreten ikiz kardeşler Süleyman ve Hakan Yılmaz, dijital ajansları Awesome Bros. çatısı aşağıda markalara VR içerikler, projection mapping ve görsel içerik odaklı dijital deneyimler sunuyor. NFT ve Dijital Sanat video serisi kapsamında gerçekleştirdiğimiz röportajında ikili, NFT pazarındaki hareketlenmenin dijital sanatçılara yansımasını aktarıyor. 

Sanatçılar, aynı zamanda dijital artist olmak isteyen kişilere, araçlar ve sanat metodolojisi yönünden tavsiyelerde bulunuyorlar. Süleyman Yılmaz; "Dijital Ressam çağrıda bulunmak keza önemli bir artistik bir yükünüz var, artistik bir yetenek istiyor fakat bir yandan da bir o kadar teknik bir şahsiyet olmanız gerekiyor." yorumunda bulunuyor. 

NFT pazarındaki hareketliliğin yasımalarını yorumlayan Hakan Yılmaz ise "Fiilen dijital sanat dünyasında bir şey olmadı ama yatırımcılar dünyasında buraya bir manzara oldu. Dijital sanat alanı yatırıma açık bir ayla geldi. " açıklamasını yapıyor. 

İkiz kardeşlerden Hakan Yılmaz, videoda dijital bir müze yaratma vizyonuyla hayata geçirdiği De Artium platformunun sanatçılara sunduğu fırsatları aktarıyor. NFT pazar yerlerine yüklenen eserlerin sadece yüzde 20'sinin satıldığını bildiren Hakan Yılmaz, dijital sanat yayın platformlarının kazanç elde etme konusunda daha iyi seçenekler sunduğunu dile getiriyor. 

Ayrıca videoda Hakan Yılmaz'ın yakın zamanda satışa sunulan " Rooms of Pandemic " eserleri yer alıyor. Şimdiden iyi seyirler! 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/12/dijital-sanatcilar-suleyman-yilmaz-ve-hakan-yilmaz-ile-nft-pazar-yerleri-ve-dijital-sanat-yayin-platformu