Dijialleşme pandeminin etkisiyle tüm iş kollarını etkisi altına alıyor. Sektörün senelerdir tanıdığı isimlerden Rana Erkan Silah ve Tuğba Parlak da bilgi birikimini sponsorluk odaklı yeni bir dijital platformda buluşturdu. Dijital sponsorluk platformu we-link-you, markalar ve sponsorlar arasındaki iletişimi sağlıyor. 

We-link-you; yenilikçi projeleri vizyoner markalar ile bir araya getirirken, yaratıcı fikirleri markalarla, markaları ise geniş hedef kitleleri ile buluşturmuş oluyor. Teşebbüs hem bütün bu süreçte; us sahiplerine ait projeleri incelemeye alıyor. Böylece alanında profesyonel isimler,  projenin verimliliğini, olması gereken materyallerinin kontrolünü, uyarı çekiciliğini ve doğru mesajı verip vermediğini kontrol ediyor. Ekip, platforma yüklenen projeleri inceleyerek, proje sahiplerine 48 saat içinde dönüş yapıyor. 

Projelerin yüklendikten daha sonra bu değerleme aşamasından geçmesinin, sponsorluk bulgu konusunda projelere destek olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin, sponsor bulmak isteyen organizasyonların, projelerini faaliyet tarihinden 3 ay öncesinde platforma yüklemeleri tavsiye ediliyor. Kısacası we-link-you, doğru yönlendirmeler ile düşünce yaratıcılarını projelerine yerinde markalarla buluşturuyor.

Girişimin kurucu ortağı Tuğba Aydınlık, halihazırda fiziksel olarak ilerleyen süreçleri dijitalleştirmenin bu alana "hız" kattığını dile getiriyor. Teşebbüs, platforma yüklenen projenin hayata geçirilmesi için proje sahipleri ve sponsorların hızlıca iletişim kurmasına olanak tanıyor. Aydınlık, platformun Londra ve Türkiye'deki yazılım ekipleri kadar geliştirildiğini dile getiriyor. 

Orijinal bir proje havuzuna sahip olan We-link-you, markaların içten projelere ulaşmasını sağlıyor. Kullanımı basit arayüzü ile proje sahiplerinin çabucak en yerinde sponsor olabilecek markalara ulaşmasını kolaylaştırıyor. Bu noktada projelerin kategorilere ayrıldığını ve sponsorların bu kategorileri seçerek özelleştirilmiş bir sayfa görünümüne kavuştuğunu belirtelim. 

Platformun iyzico desteğiyle güvenli ödeme ve satın alma seçenekleri sunduğunu eklemekte üstünlük var. Aydınlık, girişimin gelir modelinin abonelik ücretleri ve yüzde 5 komite üzerinden ilerlediğini belirtiyor. Platformda aylık 85 TL ve  aylık 145 TL almak üzere 2 bambaşka abonelik seçeneği mevcut. Ekibin platforma yüklenen projeler için yönlendirmeler ile yaklaşık olarak danışmanlık verdiğini düşünürsek, her iki paketin de sektör uzmanlarından yardım edinmek için mantıklı seçenekler sunduğunu söyleyebiliriz.

öte taraftan platformun bedava test sürümü olması, kullanıcı tabanının büyümesini hızlandırabilirdi. Fakat anladığım kadarıyla takım, kürasyon konusuna bedel veriyor. bu nedenle, sadece sponsor bulmak için ufak bir yatırımı göze alabilen kullanıcıları hedefliyor olabilir. Sanıyorum, bu girişim platformdaki sponsorların da aradığı profile yerinde projelere ulaşmasına vesile oluyor. 

We-link-you, proje sahipleri ve sponsorlara, her iki tarafı koruyacak anlaşmalar sunuyor. Aydınlık'ın aktardığına kadar; iki taraf da 1 ay içinde anlaşamazsa, platform kendi payı da dahil almak üzere bütün ödemeyi iade ediyor.

Bunlara ek olarak we-link-you, köprü olmayı başardıkları iş birlikleri için, her ay seçtikleri bir destek, sivil toplum kuruluşunu da destekliyor.

We-link-you ile yalnızca tanınımış markaların yok, Türkiye'nin her yerinden firmaların sponsorluk dünyasına adım atması amaçlanıyor. Girişimin uzun vadede Londra'ya açılım planı da bulunuyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/26/dijital-sponsorluk-platformu-we-link-you-markalar-ve-sponsorlar-arasindaki-iletis-imi-sag-liyor