Okuyucu davranışına dayalı olarak kitap başarısını tahminde bulunmak için bir bilgisayar algoritması kullanan bir dijital yayıncılık platformu olarak etkinlik bildiren Inkitt, NEA'nın genel idareci ortağı Scott Sandell ile Alman yayıncılık devi Alex Springer liderliğinde gerçekleşen B Serisi yatırım turunda 59 milyon dolar yatırım aldı. Tura Michael Lynton, Stefan von Holtzbrinck, Kleiner Perkins, HV Capital, Redalpine ve Speedinvest de katıldı. Kleiner Perkins, Inkitt'in A Serisi yatırım turunu yönetmişti. 

Alınan 59 milyon dolar yatırım, şirketin algoritmasını ve teknolojisini geliştirmesi için kullanılacak. Yatırımla birlikte daha fazla çalışan işe alınacak, yatırımla birlikte şirket, özellikle Kuzey Amerika pazarına daha artı yayma fırsatı yakalayacak.

Şirketin derhal 7 milyon kullanıcısı ve 300 bin yazarlık bir topluluğu bulunuyor. Inkitt'in A Serisi yatırım turu sırasında 1,6 milyon kullanıcısı, 110 bin yazalık topluluğu bulunuyordu. Şirketin, bilhassa pandemi döneminde bu sayıyı artırdığını söylemek olası. 

Berlin merkezli Inkitt, okuyucu destekli kitap yayıncısı olarak faaliyet gösteriyor. Okuma davranışını inceleme ederek en fazla satanları varsayım eden bir algoritmaya sahip ve Inkitt'te her yazarın başarmak için eşit şansa sahip olması gerektiği savunuluyor. Bu yüzden şirket yetenekleri global olarak başarılı yazarlara dönüştürmeyi hedefliyor. 30 şahsiyet bir ekiple hizmet veren şirket, bugüne kadar çoğu başarılı yazara da bu anlamda yardımcı oldu.

İlk kitabını Inkitt bünyesinde yayınlayan bazı başarılı örneklere de göz atalım. Seemran Sahoo, tamamen zeki telefonundan Inkitt'te yazıp yayınladığı The Arrangement adlı romandan bugüne değin 2,7 milyon dolar kazandı. İsrail'den Sapir Englard, kitabı The Millenium Wolves'tan bugüne kadar 8 milyon dolar kazandı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/05/dijital-yayincilik-platformu-inkitt-59-milyon-dolar-yatirim-aldi