20- Detroit: Become Human

Detroit Become Human her bölümde onlarca farklı sonu olan ve sağlam hikayeye sahip oyunlardan biridir.

PC ve konsollar üstünde oynanabilen Detroit Become Human, oyuncuların karşısına sağlam ve derin hikayesiyle öne çıkıyor. Zeki teknolojilerin gelişmesi nedeniyle dünyaya artık android robotlar hizmet ediyor. Bu robotlar sahip olduğu yapay zeka baştan sona zamanla daha fazla veri elde etmesi ve insan gibi hafıza sistemini elde etmesiyle insanlık için tehlikeli bir düşman haline geliyor. Oysa asıl güvenli olmayan olan halk müziği mı yoksa androidler mi? Bu sorunun cevabını oyun sizlere detaylı bir şekilde sunuyor. Oysa ilerleyebilirseniz natürel…

19- The Witcher serisi

The Witcher serisi her oyuncunun mutlaka oynaması gereken rol yapma oyunlarından biridir. Çevrimdışı hikayeli oyunlar listemizde ona da yer verdik.

Açık dünya ve rol yapma öğelerinin birleştiği The Witcher oyunu toplamda 3 seriden oluşuyor. Oyunculara bu süratli her tarafında uzun bir serüven ve hikaye sunuyor. İnsan dışı bir varlık olan Witcher’lar, halk tarafından çelik gibi bir canavar olarak görülüyor. Para karşılığında her işi yapan bir yaratık olarak nitelendirilen Witcher’ların gerçekte bir duygusunun olduğu ve halk müziği gibi düşünebildiği fazla daha sonra anlaşılıyor.

Oyunun kahramanı Geralt ile yola çıkacağınız bu macerada Yennefer‘ı bulmak için türlü tehlikelere atılacaksınız.

18- Red Dead Redemption 2

En iyi hikaye tabanlı oyunlar arasında bulunan Inkar Dead Redemption 2, barbar batı temasını yansıtıyor. Aksiyon doymuş macerası ve üstün grafikleriyle de ön plana çıkıyor. 1899 yılındaki Amerika’yı yansıtan oyunda Artur Morgan karakterini yönetiyorsunuz. bundan başka çetelerden ve ajanlardan kaçıp hayatta kalmanız gereken oyunda yaptığınız seçimler hikayenin gidişatını etkiliyor.

17- Life Is Strange

Bambaşka yeteneklere sahip ve diyalog odaklı bir oyun arıyorsanız Life is Strange bütün size kadar.

Dontnod Entertainment tarafından geliştirilen Life is Strange, en iyi hikaye tabanlı ve tercih odaklı oyunlar aralarında yer alıyor. Max Caulfield‘in hikayesini konu bölge oyunda bakımlı ve doğaüstü yeteneklerini keşfetmeye başlayacaksınız.

Etkileyici anlatıma sahip oyun bizlere baskı seçimler yaptırıyor. Seçimleriniz hikayenin gidişatını fazlasıyla etkiliyor. Eğer yanlış seçimlerin kurbanı olursanız zamanı geri alarak bu durumu ortadan kaldırabilirsiniz.

16- The Last Of Fikir

The Last Of Zihin serisi uzun bir macerayı kapsayan sağlam hikayeye sahip ender oyunlar aralarında yer alıyor.

Ellie ve Joel karakterlerinin hayatta kalma mücadelesini konu alan The Last Of Zihin oyunculara harika derecede heyecanlı bir hikaye ve serüven deneyimi sunuyor. Zombilerle dolu bir dünyada tanışan Ellie ve Joel zamanla birbirlerine baba-kız edasıyla yaklaşacaktır. Arasında oluşan bu hissi bağ oyun her tarafında daha da ilerlemeye gösterecektir.

15- The Walking Dead

En iyi çevrimdışı hikayeli oyunlar listemizde TWD mutlaka oynanması gereken beş seriden oluşan bir yapımdır.

Telltale Games ve Skybound Games göre geliştirilen tercih odaklı hikaye tabanlı oyun, zombilere aleyhinde yaşam mücadelesini konu alıyor. Beş bölümden oluşan oyun, Clementine adındaki küçük bir kızın zamanla bu barbar dünyadaki değişimini oyunculara yansıtıyor. Yaptığınız seçimlerin sonuçlarına sabretmek zorunda kalacağınız bu üretim, oyunculara heyecan doymuş anlar yaşatıyor.

14- Tomb Raider

Tomb Raider 2013 yılında piyasaya sürülen en iyi çevrimdışı hikayeli oyunlarından biridir .Oyuncular tarafından çıktığı birincil günden beri talep gören oyun, Arkeolog bir babanın kızı Lara Croft‘u konu alıyor. Buluş yerine getirmek için deniz yolculuğuna meydana çıkan Lara, talihsiz bir kaza yaşar. Karaya vuran gemiyi tekrar onarmak ve buradan kurtulmak için elinden geleni yapar.

13- Mafia Serisi

2K Games tarafından yayınlanan oyun aksiyon ve serüven türünü yansıtıyor. Çoğu serisi bulunan oyunun ilk 2002 yılında çıktı. Ana kişilik Thomas Angelo’nun taksisine çete kavgasından kaçmaya çalışan Salleri biner. Bu kesişme ile beraber Thomas çete savaşlarının aralarında kalır ve bir maksat haline gelir.

12- The Elder Scrolls V Skyrim

The Elder Scrolls ayrı evrenler arasında dolaşabileceğiniz heybetli haritaya ve açık dünyaya sahip bir serüven oyunudur. Oyuncular bu evrende kendilerine verilen görevleri yerine getirebilir ve dünyayı keşfedebilir. Bu bölgede yer alan Alduin adlı bir ejderha evrenin sonunu getirecektir. Bu ejderhayı ortadan uyandırmak ise sizin belli başlı görevinizdir.

11- Assassin’s Creed

Ezio’nun maceralarını anlatan ilk serisi oyun tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

Assassin’s Creed oyununda suikastçı soyundan gelen asıl şahsiyet Desmond Miles bir şirket tarafından kaçırılır. Hekim Vidic onu Animus adlı bir cihaza bağlar. Animus cihazı dünyayı kurtarmak ve geçmişteki atalarıyla bağlantı kurmak içindir. Dünyayı kurtarma işi tamamlanır ancak Desmon’dan bundan daha fazlası istenir.

10- S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Ürkütücü yapısıyla Stalker oyunu nükleer kaza ardından yaşanan olaylarıyla ön plana çıkıyor.

Çernobil Nükleer Santral olayını konu alan oyun, reaktörün patlaması sonucu oluşan tahribatı yansıtıyor. Bu bölge bundan böyle fazla derece radyasyona maruz kalarak kullanılamaz ayla geliyor. Dağıtılmış bölgelerden ahali burayı bakmak için ziyarete geliyor. Ziyaret edenlerden biri de oyunun belli başlı karakteridir.

Belli Başlı karakter hafızasını bir şekilde kaybeder. Kolunda Stalker dövmesi bulunduğu için Marked One lakabı takılır. Etrafta yer alan insanlar aracılığıyla da kim olduğumuzu öğrenmeye çalışırız.

9- Metro 2033

Kıyamet sonrası yaşantıyı en iyi yansıtan oyunlardan biri olan Metro 2033 aksiyon ve hayatta kalma temasını yansıtıyor. Asıl kişilik Artyom’u kaba yaratıklar tehdit eder. Bu tehdidi ortadan uyandırmak için daha önce Hunter adında bir asker yola çıkar ancak yeniden geri dönmez. Burada ise Artyom devreye girer.

Artyom, Hunter’ı bulmak, ne olduğunu öğrenmek ve tehditleri ortadan uyandırmak için yola koyulur. Ama işler hiç beklediği gibi gitmez.

8- Half-Life

Efsane Valve yapımı oyun ilk çıktığı günden beri oyuncuların dilinden düşmüyor. Half Life 3’ü halen bir umut bekliyoruz..

Valve‘in efsane oyunlar biri Haf-Life senaryosuyla tüm oyuncuların gönüllerini fetheden bir yapımdır. Başlıca karakter ünlü fizikçi Dr. Gordon Freeman oyun baştan başa hiç konuşmaz. Çalıştığı şirket Black Mesa’ya giden Gordon, burada tehlikeli bir deneyin yapıldığını öğrenir. Deneyi kontrol etmek için Kütle Odası‘na varır ama işler istediği gibi gitmez. Yaşanan kaza sonucu Dünya ile Xen arasında yeni bir portal açılır.

7- BioShock

Rapture şehrine adım atmadınız mı? Atmadıysanız çok şey kaçırmışsınız demektir. BioShock hikayesiyle ön plana meydana çıkan ender oyunlardan.

Irrational Games göre geliştirilen BioShock, 2007 tarihinde piyasaya sürüldü. Çoğu serisi bulunan oyun 1960 yılında Rapture adında heybetli bir su altı dünyasında geçer. İş adamı Andrew Ryan hükümetten egemen olarak bir ütopya hazırlamak ister. Bu ütopya ise Rapture olacaktır.

Rapture 1940 yılında su aşağıda kurulan bir su altı şehridir. Buradaki bilimsel incelemeler ve çalışmalar zamanla ileri boyuta ulaşır. Çalışmalar sonucu Adem adlı bir plazmid elde edilir. Canlılar yoluyla elde edilen bu plazmid insan DNA’sı ile birleşince süper bir kuvvet ortaya çıkar.

6- Max Payne

Efsane oyunlar aralarında yer alan Max Payne serisi mutlaka denenmesi gereken oyunlar aralarında.

Remedy Entertainment göre geliştirilen Max Payne üçüncü kişi nişancı oyunudur. İlk oyunu 2001 yılında çıkan oyunun birçok serisi piyasada. Max Payne 1988 yılında New York Emniyet Müdürlüğü (NYPD)’nda çalışır. Bir gün işten eve dönerken evde bulunan ailesi silahlı saldırganların kurbanı olur. Çabuk yetişmeye çalışan Max saldırganları etkisiz hale getirir ancak karısını ve çocuğunu kurtaramaz.

Öldürülen saldırganların adli tıp raporunda Valkyr adlı bir sentetik madde ortaya çıkar. Bu madde daha önce hiç duyulmayıp, Max bu madde ile ailesinin öldürülmesi arasındaki bağlantıyı araştırmaya koyulur.

5- Beyond Two Souls

Sağlam hikayeye ve grafiklere sahip bilim kurgu temalı Beyond Two Souls oyunu ile Aiden varlığını denetim etmeyi öğreneceksiniz.

Quantic Dream tarafından geliştirilen Beyond Two Souls 2015 yılında piyasaya sürüldü. Oyun ölümden daha sonra ne olduğu hakkındaki yanıtları aramayı konu alır. Doğumundan beri bünyesinde bulunan Aiden adındaki varlığı asıl karakter Jodie Holmes, neler olduğunu çözmeye çalışır. Aiden’in gerçek anlamını keşfetmek için yola koyulan Jodie, türlü tehlikeler atlatır. En iyi çevrimdışı oyunlar arasına rahatlıkla alabilirsiniz.

4- God Of War

Son oyunuyla çıtayı arşa çıkartan God Of War oyunu ile uzun soluklu bir macera sizleri bekliyor. Üretim, en iyi çevrimdışı oyun listemize girmeyi adalet ediyor.

Yunan mitolojisini esas alan God Of War Kratos‘un başından geçenleri konu alıyor. Oğlu Atreus ile yaşamını sürdüren Kratos, ”sözde tanrı” özelliğini oğlundan saklamaya çalışıyor. Atreus’un ölmüş annesinin küllerini istediği yere serpmek için maceraya başlayan ikili zorlu mücadelelerle aleyhinde karşıya kalıyor. Odin‘in hükmettiği bu topraklarda karşılarına türlü yaratıklar çıkıyor.

3- Uncharted 

Uncharted serisi her konsol oyuncusunun mutlaka oynaması gerektiği değin hikayesi ve grafikleri ile iddialı.

Birçok serisi bulunan Uncharted‘ın her bir oyunu ayrı olarak sağlam hikayeye sahiptir. Eğer oyunu oynamaya başlamadıysanız sizi uzun bir gezi bekliyor. Define avcısı Nathan Drake karakterini konu bölge Uncharted, devamlılık olarak Tomb Raider ve Indiana Jones ile benzerlik gösteriyor. Fakat en iyi hikaye anlatımı ödülü bölge oyun, uzun soluklu bir maceraya oyuncuları gösteri ediyor.

2- Mass Effect

Aksiyon ve savaşı ön plana alan Mass Effect, 2183 yılında Samanyolu Galaksisi‘nde geçer. İnsanlık bu galakside Reapers adı bahşedilen gelişmiş mekanik bir halk göre tehdit edilmektedir. Oyuncular belli başlı şahsiyet ve komutan Sheaperd’ı oynayarak tehdiddi ortadan kaldırmaya çalışır.

1- Yakuza 0

En iyi çevrimdışı oyunlar arasında Yakuza efsanedir.

Çevrimdışı en iyi hikayeli oyunlar listemizde Yakuza 0‘da yer alıyor. Japonya’da borç alanında tahsildarlık yapan Kazamu Kiryu türlü ihanetlerle karşılaşır. Ayrı dövüş sanatlarına sahip Kazamu kardeşliğin, sevginin ve ihanetin ne aramak olduğunu anlar.

Editörün en iyi çevrimdışı oyun önerisi: Undertale

En iyi çevrimdışı hikayeli oyunlar

Yüksek grafiklere sahip olmadan da sağlam bir hikayenin anlatıldığı oyunlar arasında Undertale yer alıyor. Eski görsellere sahip oyun dokunaklı bir hikayeyi oyunculara sergiliyor. İnsanlar ve yaratıklar arasındaki savaşı ele alıyor. Savaşı insanların kazanmasıyla yaratıklar yer altına bir büyü ile hapsediliyor.

Bir gün Frisk adındaki bir çocuk yaratıkların hapsedildiği dağa tırmanır. Şanssız bir şekilde sihir ile hapsedilen yaratıkların inine düşer. İnsanların arasına dönmek için engebeli bir mücadeleye başlar.

Listemiz burada sona eriyor. Ama listeye dahil etmediğimiz sağlam hikayeye sahip daha birçok oyun bulunuyor. Siz de eklemek istediğiniz oyunları yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/en-iyi-cevrimdisi-hikayeli-oyunlar-iste-20-oneri
Yorumlar