Yatırımcılar ile 2022 yılını değerlendirdiğimiz ve 2023 yılı için planlarını konuştuğumuz röportaj serimiz bütün hızıyla devam ediyor. Serimizin yeni bölümünün konukları ise ScaleX Ventures'tan Istek Dayınlarlı ve Berkay Mollamustafaoğlu oldu.

Türkiye'den girişimlerin küresel çapta ölçeklenmesine odaklanan ScaleX Ventures'ı ilk olarak 2016 yılında sizlere aktarmıştık. 2020 yılından bu yanlamasına toplamda 14 yatırım gerçekleştiren ScaleX Ventures, en son ise geçtiğimiz Eylül ayında siber güvenliğe odaklanan bir girişim olarak karşımıza meydana çıkan Kondukto'ya yatırım yaptı.

ScaleX Ventures'ın 14 yatırımının 4'ünün 2022 yılı içinde gerçekleştiğini de ekleyelim. Dilek Dayınlarlı ve Berkay Mollamustafaoğlu'nun bizimle paylaştığı bilgilere tarafından ScaleX Ventures'ın yatırım yaptığı 14 şirketin yüzde 40'ı yapay zeka teknolojileri üstünde çözümler geliştiriyor.

Dilek Dayınlarlı ve Berkay Mollamustafaoğlu, yatırım yapılan şirketlerin kurucularının yatırım sonrasında ScaleX fonunun karından pay alacağı "Founders Partner" isimli programlarının detaylarını da röportajımız içinde bizlerle paylaştı. Istek Dayınlarlı ve Berkay Mollamustafaoğlu ile gerçekleştirdiğimiz neşe saçan mülâkat içinde ScaleX Ventures'ın 2022 yılını nasıl geçirdiğini, 2023 yılı için gelecek planlarını ve Founders Partner Program'ının detaylarını bulabilirsiniz. İyi seyirler.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/02/dilek-dayinlarli-ve-berkay-mollamustafaoglu-ile-scalex-ventures-i-konustuk