Gün geçmiyor ancak teknoloji şirketlerinin Clubhouse benzeri bir uygulama geliştirmesi ile ilgili haber vermeyelim. Twitter'ın Spaces'i ve Facebook'un adı belirli olmayan Clubhouse yarı özelliklerinden daha sonra dün de LinkedIn'in kendi uygulaması içinde benzer bir özelliği yayına almayı planladığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Acilen de Discord'un sesli etkinlikler için Clubhouse sözde Stage Channels'ı yayına aldığı haberiyle karşınızdayız.

Dinleyicilerle canlı bir şekilde sesli röportaj yapılabilmesine olanak tanıyan Stage Channels adlı özellikte, tıpatıp Clubhouse'da olduğu gibi moderatörler bulunuyor. Yetkiye sahip bu moderatörler birini konuşurken susturabiliyor ve hatta kanaldan atabiliyorlar. Seyirciler ne zaman konuşmak istediğinizi belirtebiliyor; bu durumda söz size verildiğinde moderatör sizi tavır sırasına ekliyor ve anlatacaklarınızı paylaştıktan sonra kişiyi seyirci kısmına geri gönderiyor. Yalnızca bu özellikler bile birebir olarak Clubhouse'un örnek alındığını kanıtlıyor.

Sesli sohbet dediğimiz şey Discord'un mevcut bir özelliği gerçekte, kullanıcılar da bunu yakından biliyordur. Fakat hem sadece sesli bir özellik olmaktan ayrıca de Clubhouse'dan ayrı olarak Stage Channels özelliği, yalnızca topluluk sunucuları göre kullanılabiliyor. Kişilerin bir araya gelip sohbet etmesi için kurabileceği bir sunucunun tersine, bunlar özel gereksinimlere sahip kişiler. Mesela; Discord, toplulukların, üyelerin uyması için açık açık yayınladığı kurallara sahip olması gerektiğini söylüyor. gerçi bu yönergelerle bile, Stage Channels özelliğine geniş çapta bir erişim görülebiliyor.

Clubhouse hala yalnızca iOS'ta kullanılabiliyor ve uygulamayı kullanabilmek için birisinin davetiye göndermesi gerekiyor. Bunun tersine Discord ve neticede Stage Channels, Windows, macOS, iOS, Android ve web üzerinden kullanılabiliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/01/discord-sesli-etkinlikler-icin-clubhouse-benzeri-stage-channels-ozelligini-yayina-aldi