2015 yılındaki kuruluşundan bu yana Discord, sohbet edebileceğimiz, yüksek kaliteli görüntülü röportaj yapabileceğimiz ve sesli olarak, gerçek zamanlı ve gecikmeden konuşabileceğimiz bir anlık mesajlaşma hizmeti sunuyor. Platformlar arası bir uygulama olarak tasarlanan, bilgisayarlara ve mobil cihazlara kurulabilmesi veya web versiyonu olarak kullanılması, 250 milyon global kullanıcısına erişimini kolaylaştırıyor.

Discord'da, daha önceden de anlattığımız işlevlerine ilave olarak, arkadaş gruplarıyla, iki taraflı alaka alanlarımız olan kişilerle veya sosyal ağlardan takipçilerle etkileşim ayarlamak için kanallar ve sohbet odaları oluşturabiliriz. Yani özel ya da halka açık / herkesin girebileceği odalar. Hem DC, diğer faaliyetler, ekran paylaşımı, açık bağlantılar aracılığıyla diğer kullanıcıların sunuculara veya sohbet odalarına eklenmesi, hatta davet yoluyla erişim için grupların oluşturulması sırasında öbür türde dosyaların indirilmesine müsade veriyor.

Yıllar geçtikçe Discord dünya çapında milyonlarca insanın buluşma noktası haline geldi, popülaritesi sahip olduğu erişim gücünden kaynaklanıyor, çünkü kullanıcılar birdenbire artı şekilde etkileşimde bulunabiliyor ya da alaka alanlarına giren içeriği kanallar aracılığıyla paylaşabiliyor. Topluluklar hazırlamak Discord ile kazanç elde etmenin en iyi yollarından biri. Birazdan buna değineceğiz. 

Platform, başka bir uygulamanın bütünleyici hizmetlerine gereksinim duymadan aniden pozitif etkinliği yerine getirmek için gerekli bütün araçları karşılayan ses üzerinden internet protokolü (VoIP) izlenerek tasarlı.Ücretsiz bir başvuru formu olan Discord aşağıdaki özellikleri sunuyor:

Uygulamayı telefonda ve bilgisayarda kullanabilir, Sesli sohbet hizmetleri aracılığıyla kişilerle temas kurabilir, Sınırsız bir şekilde yeni kişiler ekleyebilir, Başlatılan bütün oturumlarda güncellemeler ve yeni mesajlar alabilir, Bildirimleri özelleştirebilirsiniz.  DC, gizlilik açısından en iyi hizmetlerden birini sunuyor, bu nedenle anonim kalmak isteyenler göre yaygın olarak kullanılmakta. Fakat özellikleri bunlarla bitmiyor. 

İşletmenizi topluluklar yoluyla dijital ortamda var edebilirsiniz

Tüm özellikleriyle Discord, herhangi bir pazarlama kampanyasında hayati bir platform haline gelebilir. Platform benzersiz özelliklere müsade veriyor ve zamanla daha pozitif pazarlamacının pazarlama kampanyaları için Discord'u kullanması bekleniyor. Ücretsiz sürümün kendisi böylece eşsiz özelliklere sahip oysa, herkes ücretli sürümlere gereksinim duymuyor. Discord'un ücretsiz sürümü, birçok işletmenin internet pazarlama ihtiyaçlarını karşılayabilir. Discord'un sunduğu topluluk yönetimi ile kontrolün şimdi piyasada bulunması ise böylece olası yok. böylece Discord, iyi kullanılırsa herhangi bir pazarlama kampanyasına olağanüstü sonuçlar getirebilecek bir pazarlama platformu.

Fazla sayıda insanla etkileşim kurduğunuz bir bölge oluşturmak için Discord'un gelişmiş kalabalık oluşturma rehberine kadar kalabalık oluşturmanız gerekir. Bunu gerçekleştirmek için soldaki menünün en altına gitmeli ve “Topluluğu Etkinleştir”e tıklamalısınız. Burada bir kere, bir güvenlik kontrolünü tamamlamanız, topluluğunuzla ilgili temel ayrıntıları ayarlamanız ve son rötuşları eklemeniz gerekecek.

Bir topluluğunuz olduğunda, orada bulunan farklı seçenekler yoluyla üyelerinizle etkileşime geçebilirsiniz. Discord'daki pazarlama çabalarınızın başarısını sağlamaya yardımcı olmak için aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var.

Discord'da bulduğunuz kitleyi anlamanız gerek. Discord'daki insanların çoğu gençler ve daha genç yetişkinler.  Bu demografinin öbür ihtiyaçları ve istekleri var ve daha ihtiyar kitlelerden farklı şekilde onlarla irtibat kurulmalı ve pazarlanmalı. Unutmayın, Discord rahat kullanımlı ve böylece mesajlaşmanız öteki, LinkedIn gibi daha ciddi platformlardakinden farklı olacak.

Amaç kitlenizi kullanıcı göre oluşturulan içerik oluşturmaya teşvik edebilirsiniz. Bu, güzel pazarlama ile hemen hemen aynı şekilde çalışır, ama ticari bir şey olması gerekmez. Müşteriler, özel teklifleriniz, promosyonlarınız ve markalarınız hakkında konuşan sunucular ve topluluklar oluşturabilir. Bu mesaj, mesajı alan insanlara güvenilir bir kaynaktan geleceği için daha açıklayıcı olacak.

Iki Taraflı olmayı düşünebilirsiniz. Discord müşterek programına yeralma, işiniz ve markanız için kullanışlı olabilecek bazı avantajlarla birlikte gelir. Mesela, sunucularınızı marka imajınızla daha ahenkli olacak şekilde kişiselleştirme olanağına sahip olursunuz. Karşılıklı almak, insanların buluş sayfasında sizi bulmasını da kolaylaştırır.

Yalnız uyarı - bu program, keza ilgili keza de faal olan topluluklar için ve başvuru formu süreci uzun.

Discord diğer platformlar kadar büyük olmayabilir, oysa özellikle gençleri ve genç yetişkinleri hedefleyen işletmeler ve markalar için kayda değer olmaya devam ediyor. Discord, işletmelere ve markalara bir kalabalık meydana getirmek ve kendilerini pazarlamak için dağıtılmış yollar sunuyor. Mevcut kişiselleştirme, irtibat kanalları ve promosyon seçenekleri, bunlardan tam olarak yararlanan işletmeler için şahane derecede dinç olabilir.

Üyelerinizi özel indirimlerle ödüllendirmek için sunucunuzu ve kanallarınızı kullanabilirsiniz. Kendimce bu, insanların sunucularında ve topluluklarında markanız hakkında konuşmasını sağlamanın fantastik bir yolu.

Discord sunucuları ile kalabalık oluşturmanızın işletmeniz için faydaları

Mahremiyet

Discord, üyeler üzerinde daha iyi yoklama sağlıyor yani insanların Discord sunucunuza bulunma için özel bir eğlence bağlantısına ihtiyacı var. böylece, topluluğunuzun troller ve spam gönderenler kadar akına uğrama ihtimali  daha düşük. Bu da işletmeniz için oluşturduğunuz toplulukların güvende kalması aramak. Bir De spiker yöneticileri, mesajları silebilir ve kuralları kötüye kullanan üyeleri yasaklayabilir. Keza topluluğu ve üyelerini idare etmek için moderatörler eklemek de olası. Yani işbirliği için kurduğunuz kanalın odağının işbirliği olarak kalmasını karşılamak sizin elinizde.

Sunucular ve Kanallar

Ayrı sunucular ve kanallar üzerinden etkileşiminizi artırabilirsiniz. Bu sayede şirketinizi ve hizmetlerinizi tanıtırken,müşterilerinizde güvenini kazanabilirsiniz.  Keza müşterilerinizle her zaman iletişim halinde olabilirsiniz. Bu Nedenle uyumlu olarak yardımcı geri bildirimler alabilir ve bunları kendinizi için kullanabilirsiniz.

Sohbet

Discord üzerinden işinizi büyütmek için birincil tavsiyemiz bambaşka sohbet gruplarına katılmanız olabilir. Bu gruplar sizin sektörünüzde bulunabilir. Bunu yaparak ayrıca firmanızla ilgili tekliflerinizi paylaşmanız hem de rakiplerinizi çözümleme etmeniz için bir fırsat. Rakiplerinizi tahlil etmek, işinizi herhangi bir platformda geliştirmenize asistan olacak en manâlı gerekliliklerden biri. Pazardaki diğer rakiplerinizin  eylemlerini öğrenebilir ve tekliflerinizi onlarınkinden daha garip ve çekici hale getirebilirsiniz. Bu yalnızca rakipler için değil, dağıtılmış iş fırsatları konusunda fikir sahibi elde etmek için de fantastik bir akıl.

Inceleme

Hem, ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını anlayışlı olmak için müşterilerinizin verilerini çözümleme edebilirsiniz. Discord, sunucunuzdaki kullanıcıların içgörülerini görmenizi sağlar. İlgilendikleri diğer sunucuları ve kanalları ve hem sunucunuza katılan kullanıcıların nereden geldiğini görebilirsiniz.

Hız

Sunucularda yayınlanan bültenler,  e-postalardan daha çabuk. E-postanın yeri doldurulamaz, biliyorum. Fakat aynı zamanda çoğu süre zahmetli. Bir Takım talimatları unuttuğunuz ve e-postalar aralarında kaybolduğunuz veya sosyal ağ gönderisi için gereken e-postayla gönderilen resmi veya videoyu hatalı yerleştirdiğiniz bir şart hayal edin. Bu stil aksaklıklarla daima karşılaşabiliriz. Fakat DC doğruca mesajları gönderdikten sonradan düzeltebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/08/18/discord-sunucusunu-topluluk-sunucusuna-donusturmenin-yollari-ve-isletmeniz-icin-faydalari