“Dağıtıcı garantili nedir? sorusu tüketicilerin özellikle telefon alırken çok sık sordukları bir soru.

Dağıtımcı garantili ve diğer adıyla Türkiye garantili ürünler, doğrudan doğruya imalatçı firmanın güvencesindedir. Ülkemizde satmak yapan üretici firmalar, kullanıcılara tamir ve onarım gibi hizmetler karşılamak adına bir servise yetki vermektedir. Bunlar genel olarak KVK, Genpa ve Telpa gibi servis ağlarıdır. Çoğu süre üretici işyeri, kendi adına da servis açabilir. Apple yetkili servisi gibi… Dağıtımcı garantili ürünler genellikle daha fiyatı yüksek olmaktadır. Bunun nedenini ise imalatçı firmaların Türkiye şubelerinin telefonların fiyatlarına eklediği ödenti, reklam bedelleri ve servis anlaşması bedelleri olarak açıklayabiliriz.

Satın aldığınız cihazda meydana gelebilecek arızalarda, doğruca Apple veya Samsung gibi markaların yetkilendirdiği servisler ile muhatap oluyorsunuz. Bu servislerde değiştirilen parçalar yüzde 100 orijinal olmaktadır. Cihazınızda meydana gelen arızanın garanti kapsamında olduğu belirlenirse, ücretsiz olarak tamir ediliyor. öte yandan fabrika çıkışı hataları gibi sizden kaynaklanmayan durumlarda da cihazınızın yenisi ile değiştirildiğini belirtelim.

başkaca birçok kullanıcının bilmediği oldukça önemli bir detayı da açıklayalım. Cihazınız, aynı sorun ile 3 kere teknik servise giderse ve arıza düzeltilemezse, firmanın size yeni bir mahsul vermesi zorunluluğu vardır. Eğer işyeri size yeni bir cihaz vermezse, hiç süre kaybetmeden alıcı mahkemesine başvurmanız gerekmektedir.

Dağıtımcı garantisi, pahalı olmasına karşın kullanıcılara büyük ayrıcalıklar sunuyor. Her türlü hukuki hakkınızın bulunduğu dağıtımcı garantili ürünleri gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Tabii oysa burada seçim size kalmış.

İthalatçı garantili ürünler nedir?

“Distribütör garantili nedir?” sorusunun en basit cevabı Türkiye’de ithalatçı firmanın verdiği garantidir. Eğer ithalatçı firmanın teknik servis ağı genişse bu garantiye güvenebilirsiniz. 

İthalatçı garantili cihazlarda ise yükümlülük adamakıllı ürünü satın aldığınız firmaya aittir. Yani garantinin herhangi bir şekilde üretici işyeri ile ilgisi yoktur. Satın aldığınız ürünü ülkeye ithal eden yerli şirket, kullanıcılara tamir hizmeti tahsis etmek için bazı teknik servislerle anlaşır. Burada önemli olan, ürünü satın aldığınız firmanın ve anlaşmalı olduğu teknik servis ağının büyüklüğüdür. Bunlar genellikle E-Ticaret siteleri gibi büyüklüğünü kanıtlamış firmalar olabilir. Bu nesil firmalardan mahsul satın edinmek herhangi bir soruna yol açmayacaktır.

öte taraftan, ismi duyulmamış yada sadece birkaç bölgede hizmet veren firmalardan ithalatçı garantili ürünler satın alırken uyarı etmeniz gerekiyor. Burada yaşayacağınız en küçük bir arızada bu firmalar ile muhatap olacaksınız. bu nedenle tüm inisiyatif ürünü satın aldığınız firmada olacaktır. Mesela yaşadığınız bir arızada değiştirilen parçalar orijinal olmayabilir veya sizden ekstra aidat istek edilebilir. Burada ithalatçı garantili mahsul satışı yapan tüm firmalar böyledir demiyoruz. Ama minik firmalardan ithalatçı garantili mahsul satın edinmek daima bir risktir.

İthalatçı garantili ürünler, genel olarak uygun fiyatlı olduğu için seçim ediliyor. bu nedenle büyük ve güvenilirliğini kanıtlamış bir firmadan ithalatçı garantili ürünler satın alabilirsiniz. Tabii oysa distribütör garantili ürünler üretici firmanın sorumluluğunda olduğu için tekrar tekrar daha uygun olacaktır. Ancak iki garanti türünün aralarında ciddi fiyat farklılıkları olduğu da göz önüne alınırsa burada tercih adamakıllı size kalmış.

“Dağıtımcı garantili nedir?” sorusuna cevap aradığımız yazımızda bütün detayları anlattık. Siz de yorumlarda garanti konusunda yaşadığınız sorunları yazabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/distributor-garantili-nedir-iphone-samsung-ve-digerleri
Yorumlar