Şeker Hastalığı kaynaklı göz hastalıklarının erken teşhisi için yapay zeka tabanlı çözümler sunan bir girişim olarak karşımıza çıkan Vivente, sağlık teknolojilerine odaklanıyor. Ankara merkezli teşebbüs, diyabetin retinada oluşturduğu hasarı görüntülemek için taşınabilir, şarjlı bir retina kamerası üretiyor.

2020 yılının Şubat ayında Elif Kübra Çontar, Adem Günesen ve Beyza Çontar kadar kurulan Vivente, TÜBİTAK 1512 BİGG desteğiyle kuruldu. Vivente'nin şarjlı retina kamerası ile entegre bir şekilde çalışan bir yazılıma sahip olduğunu da ekleyelim. Laf konusu yazılım ise retina görüntülerinden hastalık analizi yaparak hastanın durumunu raporluyor. 

Takriben 1 yıl içinde ürününü geliştiren Vivente, uzun vadede sadece diyabete alt göz hastalıklarını değil retina görüntülenmesiyle tanı konulabilecek öteki göz hastalıklarını portfolyosuna eklemeyi de planlıyor. Keza retina kamerası keza de bu kamera ile birlikte çalışacak olan yazılımı geliştirmesi ile birlikte rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefleyen Vivente, bugüne değin herhangi bir yatırım almadı.

Yeni Görüşler Yeni İşler Hızlandırma Programından mezun olan Vivente'nin şu lahza ise Kuveyt Türk Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 6. dönem programında yer aldığını da belirtelim. Ayrıca ekipman satışı ayrıca de yazılım abonelikleri üzerinden kazanç elde eden girişim, özel hastaneler ve üniversite hastaneleri ilk önce elde etmek üzere düzenli diyabet kontrolünün yapılabileceği her yere ulaşmayı amaçlıyor.

Vivente'nin en büyük hedefi ise sağlık durumu sektörünü kullanıcı dostu, dijitalleşmiş ve mobil ışık halkası getirmek. Vivente, birincil etapta CE belgelendirme süreçlerini tamamlayıp satışa çıkmayı ve lokal pazarda hedeflerine ulaştıktan sonra ise benzer sertifikalandırma gerektiren Avrupa pazarına açılmayı da planlıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/19/diyabet-kaynakli-goz-hastaliklari-vivente