Apple kadar aktarılan bilgilere tarafından Mac gelirlerinin 2022 yılının 4. mali çeyreğinde yüzde 25,39 oranında bir büyüme yaşayarak 11,51 milyar dolara ulaştığını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Ayrıca Apple'ın ayrıca de laptop pazarının en popüler ürünleri arasında bulunan MacBook modelleri, önümüzdeki yıllarda manâlı bir yeni nitelik kazanabilir.

MacBook ailesinin rakipleri konumunda bulunan Windows laptop ve Chromebook modellerinde uzun yıllardır dokunmatik ekran özelliği karşımıza çıkıyordu. MacBook modelleri için dokunmatik ekran özelliğinin sunulabileceği senelerdir konuşulsa da, Apple bugüne değin dokunmatik ekranlar ile ilgili bir adım atmadı. 

Apple'ın MacBook modellerine dokunmatik ekran özelliğini getirmemesinin en büyük nedeni ise şirketin bir diğer başarılı ürün grubu olan iPad ailesi. Dokunmatik ekran özelliği ile birlikte MacBook ve iPad modellerini karşı taraf konuma getirmek istemeyen Apple, bu konudaki fikrini değiştirmiş olabilir. 

Apple ile ilgili yaptığı içten tahminler ile belli Bloomberg'ten Mark Gurman göre aktarılan bilgilere kadar Apple, dokunmatik ekran özelliğine sahip bir MacBook modeli üzerinde çalışıyor. OLED bir dokunmatik ekrana sahip olması beklenen yeni MacBook Pro modeli, 2025 yılında tanıtılabilir.

Olağan bir laptop tasarımına sahip olması beklenen yeni MacBook Pro modeli, tıpkı iPhone ve iPad modellerinde olduğu gibi dokunmatik bir ekran sunacak. Dokunmatik ekrana sahip olacak olan MacBook Pro modelinin işletim sistemi olarak macOS kullanacağını da ekleyelim.

Apple'ın şu lahza için macOS ve iPadOS işletim sistemlerini birleştirme gibi bir planı bulunmuyor. Hatırlatmak gerekirse iPhone ve iPad için geliştirilen uygulamalar halihazırda M serisi işlemciye sahip olan MacBook modellerinde çalışabiliyor. Dokunmatik ekranlı MacBook modellerinin gelmesi ile birlikte bu uygulamalar fazla daha sıcacık bir şekilde kullanılabilir.

Dokunmatik ekranlı laptopların çok uzun süredir teknoloji dünyasının bir parçası olduklarını da hatırlatalım. 2010 yılında konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Steve Jobs, dokunmatik ekrana sahip olan laptopların ergonomik açıdan dehşet olduğunu dile getirmişti. Apple'ın dokunmatik ekranlı MacBook modelleri ile ilgili çalışmalarını sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/12/dokunmatik-ekranli-macbook-pro-2025-yilinda-tanitilabilir