Domino's Pizza elektrikli yemek yemek teslimat arabulucu filosu inşa ediyor. Şirket, ABD genelinde Chevy Bolt KONUT markalı 855 elektrikli yemek yemek teslimat aracını devreye sokacağını açıkladı. Hizmetin bu ay yani Kasım ayında 100 araçla başlayacağını duyurdu. Filonun tamamı Chevrolet kadar 2016 yılından bu yandan üretilen bir bataryalı elektrikli minik sınıf araba modeli Chevy Bolt KONUT'den oluşacak.  

Şirketin ABD genelinde 6 bin 135 restoranı bulunuyor. Domino's yetkilileri elektrikli yemek teslimat araçlarının tüm restoranlarında hizmet vermeyeceğini kaydetti. Araçların tek bir batarya ile yaklaşık 420 kilometre gidebildiği dile getirildi. Şirketin web sitesinde elektrikli yemek teslimat araçlarının nerede ve ne süre etkin olduğunu bildiren bir harita bulunuyor. Lakin California gibi elektrikli araçların yoğun biçimde kullanıldığı yerlerde bu hizmetin hala faal olmadı. 

Nisan 2021'de şirket, sürücüsüz otomobil teknolojileri geliştiren Nuro ile işbirliğine gitti. Nuro ile otonom teslimat robotuyla pizza teslim etme denemesine başlayacağını duyurdu. Hizmetin ABD'nin Houston eyaletinde başladığı söylendi. ABD Ulaştırma Bakanlığından onaylı ilk sürücüsüz vasıta olan R2 ile yapılacak teslimatın belirtilen süre aralıklarında yapılacağı açıklandı. 

Nuro'nun otonom teslimat robotu ile teslimat yapılacağı zamanlarda müşterilere SMS olarak şifre gönderildiği söylendi. Teslimat robotu müşterinin olduğu noktaya ulaştığında ise robotun üstünde bulunan ekrana gönderilen parola girilerek kargo bölümünün açıldığı belirtildi. Gerçekte Domino's Pizza, pizza siparişlerini robotlara teslim etmeye 2017 yılında başladı. Starship Technologies ile birincil testleri Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleştirdi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/22/domino-s-pizza-elektrikli-yemek-teslimat-araci-filosu-insa-ediyor