Donanımsız nöroteknolojiler geliştiren bir yüksek teknoloji girişimi olarak tanımlayabileceğimiz emoty.AI, suni akıl ve nörobilimin gücünü birleştirerek insan bilgisayar etkileşimindeki donanım ihtiyacını ortadan kaldırıyor. 

Girişim, pazar araştırması dikeyinde sunduğu mikro ifade analizi, göz takibi, nabız tespiti, göz bebeği analizi, ses analizi ve duygusal metin analizi gibi teknolojiler bir uçtan bir uca şirketlerin maksat kitlelerini daha iyi anlayıp daha süratli aksiyon alabilmelerinin önünü açıyor. Sunduğumuz web platformunda pazar araştırma şirketleri ve markalar ürün, reklam ve ambalaj testi gibi daha birçok araştırma başlatabiliyor. Şirketlerin gaye kitlesindeki profile uygun kişilere bu link ulaştırıldığında bu kişiler araştırmaya mobil cihazlarından ya da laptoplarından kolaylıkla katılabiliyorlar.

Kore'de en başarılı 20 teşebbüs arasında yer aldı

Geçtiğimiz ağustos ayı itibariyle Kore hükümeti tarafından düzenlenen global bir yarışmada 2 bin 700 teşebbüs arasından ilk 60'a girerek Seoul'a giden emoty.AI, Kore Startup Bakanlığı'nın sağladığı hibe ile operasyonlarımızın bir kısmını Kore'ye taşıyarak orada şirketleşti. Yarışmada başarılı sonuçlar elde ederek, en başarılı birincil 20 teşebbüs aralarında yer aldı ve Kore Startup Bakanlığı kadar yeni bir hibe daha kazandı.

emoty.AI'ı rakiplerinden ayıran özellikler

emoty.AI, mobil cihazlarda reel zamanlı ve yüksek FPS mikro açıklama analizi yapılmasını karşılayan yöntemi için Kore'de uluslararası berat başvurusu gerçekleştirdi. Bu işlemleri ileri düzey hızlarda yapabilmesi doğruca, otonom asap sistemi göre yönetilen istemsiz hissi tepkileri telefon gibi görece düşük işlem gücüne sahip olan cihazlarda yakalayabiliyor. Girişim, göz takibi gibi giyilebilir cihazlar ve bu alan için özelleştirilmiş sensörlerden oluşan öteki cihazların yerini alan, ayrıntılarıyla online bir sistem geliştiriyor ve duygu analizi, göz takibi, nabız tespiti gibi çoğu ayrı nöro-teknolojiyi tek bir platformda toplayarak, komple ve eksiksiz bir nöro-araştırma ortamı sunmayı hedefliyor. Bütün bunlar emoty.AI'ı rakiplerinden ayırıyor.

Yapay akıl modellerini API olarak açıyor

Girişim, teknolojilerini yalnızca pazar araştırması sektörüyle sınırlamayıp kendi çözümlerinde, uygulamalarında göstermek isteyen şirketlere ve startup'lara da kullanıcılarını verilerinin nasıl işleneceği konusunda açıkça bilgilendirdiği sürece yapay akıl modellerini API olarak açıyor.

emoty.AI Soner Abay ve Ozan Vatansever kadar 2019 yılında kuruldu. Daha sonradan ekibe pazarlama faaliyetlerini yürütmek için Elif Menteş, Nörobilim takımını idare etmek için Furkan Kızılışık ve data bilimi çalışmalarını süratli gitmek ve yönetmek için Benan Akça katıldı. Çekirdek ekibi 5 kişiden oluşan emoty.AI, ABD, Ukrayna ve Kore gibi öbür ülkelerden takım arkadaşları ile 14 kişilik multidisipliner bir ekibe sahip.

Şu ana değin 200 binin üzerinde data etiketledi

Takım, şu an adamakıllı kendi geliştirdiği yöntemler ve topladığı veriler ile ilerliyor. Şimdiye değin 200 binin üzerinde bilgi etiketleyen teşebbüs, keza üniversiteler ile kurduğu partnerlikler doğruca dünyanın en büyük video tabanlı nabız ölçümü datasetini toplama hazırlıkları içerisinde.

Şirketin ansızın fazla kazanç modeli bulunuyor. Platformda araştırma yapmak isteyen kullanıcılar, kendilerine sunulan abonelik paketlerinden birini satın alarak, aylık bazda belirlenmiş hacimlerde araştırmalar yapabiliyorlar. Araştırmanın hacmini belirleyen en manâlı metrik, araştırma katılımcısı sayısı olarak öne çıkıyor. Yani ölçek arttıkça, abonelik paketinin ücreti de artıyor. Abonelik paketleriyle sunulan hacimlerin bile üstünde araştırma ihtiyacı yer alan şirketlere ise özel teklifler götürülüyor.

Kasıt: Asya pazarında genişlemek

Az Önce yatırım almayan emoty.AI, çoğu yatırımcı ile etkin röportaj içerisinde olduğunu; 2021'in birincil çeyreği itibarıyla birincil yatırım turunu açmayı hedeflediğini belirtiyor. Asya'nın en iyi üniversitelerinden biri olan Kore Üniversitesi ile partnerlik imzalayan emoty.AI, üniversitenin reklam araştırmalarında girişimin teknolojisini kullanacağını belirtiyor. Benzer şekilde başka köklü üniversitelerle partnerlik sürecinde olan girişim, bağlarını güçlendirip bu bölgedeki kredibilitesini artırdıktan sonradan Asya pazarının geri kalanına açılmayı hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com