İngiltere merkezli drone'ları sigortalayan bir girişim olarak etkinlik gösteren Flock, Chamath Palihapitiya göre işletilen yatırım aracı Social Capital tarafından yönetilen A Serisi yatırım turunda 17 milyon dolar yatırım aldı. Tura Flock'un mevcut yatırımcıları Anthemis ve Dig Ventures da katıldı.

Yeni yatırımla birlikte Flock'un bugüne dek aldığı yatırım miktarı ise 22 milyon dolara ulaştı. Ayrıca, Social Capital'ın Fintech Ortağı Justin Saslaw ve Dig Ventures & MuleSoft'un Kurucusu Ross Mason Flock'un idare kuruluna katıldı.

2015 yılında hayata geçirilen Flock, bugünün sigorta endüstrisi ile yarının çoğalan teknolojileri aralarında köprü kurarak dünyayı daha güvenli ve daha akıllı bir yer haline getirmeyi hedefliyor. Şirket, drone uçuş risklerini ölçmek, sigortalamak ve eksilmek için gerçek zamanlı verileri kullanıyor. Flock'un teknolojisinin dünya çapında binlerce pilotun daha güvenli uçmasına muavin olduğu ve bu kişilerin riske maruz kalmalarını sıradan yüzde 15 oranında azalttığı bahis ediliyor. Flock'un alanını kısa zaman önce, bağlantılı araçlara odaklanan bir bölümle, çabuk artan ticari motor filoları dünyasına içten genişlettiğini de belirtelim.

Flock'un şu anda 20 çalışanı bulunuyor, fakat şirket yeni yatırımla birlikte 60 kişiyi daha işe almayı planlıyor. Hem Avrupa faaliyetlerini genişletmek de şirketin gelecek hedefleri arasında yer alıyor.

Flock CEO'su Ed Leon Klinger, ulaşımın her zamankinden daha hızlı değiştiğini, ama geleneksel sigorta endüstrisinin buna ayak uyduramadığını söylüyor. Elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasının, araç paylaşımı gibi yeni iş modelleri ile otonom araçların ortaya çıkmasının, geleneksel sigortacıların henüz donanımlı olmadığı büyük zorlukları da beraberinde getirdiğini belirtiyor. Klinger, modern filoların, onlar dek çabuk hareket eden, aynı derecede modern bir sigorta şirketine ihtiyacı olduğunu ve bu yüzden önlerinde büyük bir fırsat olduğunu dile getiriyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/29/dronelari-sigortalayan-girisim-flock-17-milyon-dolar-yatirim-aldi