Drone ile teslimatlar gerçekleştiren bir teşebbüs olarak hizmet veren Wingcopter'ın 42 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Wingcopter, aradan geçen takriben 1 takvim sürenin peşinde yeni bir yatırım ile karşımıza çıktı.

Wingcopter göre aktarılan bilgilere göre girişim, 44 milyon dolar yatırım aldı. Wingcopter'ın 44 milyon dolarlık yatırımı ise European Investment Bank'ten geldi. Alınan 44 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Wingcopter girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 110 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. Şirketin değerlemesi açıklanmasa da bir önceki yatırıma oranla değerlemenin iki kat büyüme gösterdiği paylaşıldı.

Wingcopter'ın mevcut yatırımcıları arasında ise Corecam Family Office, Futury Capital, Xplorer Capital, Synerjets ve ITOCHU Corporation yer alıyor. Wingcopter göre aktarılan bilgilere tarafından alınan yeni yatırım, şirketin amiral gemisi olan Wingcopter 198 modelinin üretiminin artırılması ve teslimat hizmetlerini Avrupa'da yer alan diğer ülkelere taşıması için kullanılacak.

2017 yılında Ansgar Kadura, Jonathan Hesselbarth ve Tom Plümmer kadar Almanya'da kurulan Wingcopter, patentli teknolojisi ile birlikte teslimat droneları üretiyor. Dikey bir şekilde kalkış ve iniş yapabilen Wingcopter droneları, genelde ilaç ve sağlık durumu ürünlerinin teslimatlarının yapılmasını sağlıyor.

Wingcopter'ın web sitesinde bulunan bilgilere kadar en fazla saatte 144 km sürat yapabilen Wingcopter, saatte 100 km sürat ile teslimatları gerçekleştiriyor. Takriben 6 kg'lık nakliye kapasitesi sunan Wingcopter 198 modeli, 100 km'lik bir menzile de sahip.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/05/12/wingcopter-44-milyon-dolar-yatirim-aldi/