Dün sizlerle önemli bir yatırım haberini paylaşmıştık. Arda Kutsal'ın kaleme aldığı ve ilk kere duyurduğumuz, Index Ventures liderliğinde Dream Games'e 50 milyon dolar yatırım yapıldığı haberi Ticaret Sicil'de 353 milyon TL emisyon primi ile yer alarak doğrulandı. 

Peak Games'in eski çalışanlarından Soner Aydemir, İkbal Namlı, Hakan Sağlam, Eren Şengül ve Serdar Yılmaz göre kurulmuş olan Dream Games'e Webrazzi'de Kasım 2019'daki ilk yatırım haberleriyle birlikte yer vermiştik. Makers Fund liderliğinde, Avrupa'nın önde gelen yatırım fonlarından Balderton Capital'in de katıldığı turda şirkete 7.5 milyon dolar yatırım gerçekleştirilmişti. 

Gerçekleşen 50 milyon dolarlık yatırımla Dream Games'in değerlemesi 200 milyon dolara yükseldi. Bu tura bir öteki Londra merkezli manâlı yatırım fonu Index Ventures da dahil oldu. Dream Games'in halihazırdaki yatırımcıları Makers Fund ve Balderton Capital da bu turda yer alıyor, fakat turun yönetimi Index Ventures'a ait. 

Böylelikle az önce birinci yılının dolduran Dream Games, toplam yatırım miktarını 57.5 milyon dolara, değerlemesini de yaklaşık 200 milyon dolara yükseltti. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/02/18/dun-sizlerle-paylastigimiz-50-milyon-dolarlik-dream-games-yatirimi-dogrulandi/