Geçtiğimiz yıllara oranla daha süratli ve stabil internet altyapılarına sahip olsak da halen pek çok hizmet sağlayıcısı abonesine vadettiği internet hızlarını sunamıyor. Kullanıcılar düşük internet hızları sebebiyle aboneliklerini iptal etmek istediklerinde ise karşılarına sözünden dönme bedeli gibi cezalar çıkıyordu. 

Bugün Resmi Gazete'de karşımıza çıkan bilgilere tarafından bu durum değişiyor. Veri Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) Tüketici Hakları Yönetmeliğinde yaptığı düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan düzenlemelere kadar aboneye sunulan internet hızının hizmet sağlayıcısı göre sunulamadığı durumlarda kullanıcılar, herhangi bir cinayet veya sözünden dönme bedeli ödemeden aboneliğini sonlandırabilecek. Kısacası taahhüde tutarsız internet hızı bölge aboneler cezasız bir şekilde aboneliğini fesih edebilecek.

BTK'nın Tüketici Hakları Yönetmeliği'nde yaptığı düzenlemeler Resmî Gazete'de yayımlandı.

Düzenleme, haberleşme hizmetlerinde vatandaşlarımızın haklarını daha dinç koruduğumuz ve #DijitalTürkiye hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz birçok icat içeriyor.

Detaylar şöyle: Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/18/dusuk-internet-hizina-icin-ucretsiz-fesih-hakki-geldi