Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “Belirli adresinizin olduğu bölgede devir yapan polis memurlarının kimlik bilgilerine e-Devlet Kapısı üzerinden erişebilirsiniz” ifadelerine yer verildi. Vatandaşların sorgulama gerçekleştirmek için tek yapması gereken, buradan ilgili sayfaya giderek kimlik bilgileriniz ile antre yapmak.

Kimlik bilgilerinizle giriş yapmanızın arkasında çıkan sayfada mahallenizdeki görevli polis memurunun adı soyadı, fotoğrafı ve  yan olduğu birimin telefon numarası gibi bilgiler karşınıza çıkıyor. Ama belirtmekte fayda var ki e-Devlet tarafından verilen bu hizmet yalnızca bilgilendirme amacı taşıyor. Sıradan ihbar yapacak vatandaşların bunu standart irtibat kanallarından telefon ile arayarak yapması gerekiyor.

aynı zamanda yeni bir önerge ve şikayet formu bu sayfayla beraber sisteme eklendi. Açılan sayfaya giren vatandaşların karşısına,” Toplum Destekli Polislik (TDP) dahilinde Mahalle Polisi hizmeti ile ikamet ettiğiniz veya başka bir semt ile ilgili polis birimine açlık, öneri ya da şikayet mesajlarınızı gönderebilirsiniz.” açıklaması çıkıyor. Buradan yapılan teklif ve şikayetler dikkat ile incelenerek vatandaşlara sunulan hizmet kalitesinin artırılması amaçlanıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/e-devlet-polislerin-kimliklerini-vatandasa-gosterecek
Yorumlar