Maraş merkezli 10 kenti etkileyen depremlerin gerisinde enteresan altında kalanlar için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yardımları organize etmek üzere farklı alanlara yönlendirilmiş araştırmalar yapıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, depremzedelere yardım ulaştırmak ve bağış yapmak isteyenlere yönelik iki dilekçe ilerletti. 

En Yakın Kan Bağış Merkezi uygulamasıyla depremden hasar gören kişilere kan belirlemek isteyenlere muavin olmayı amaçlıyor. Kan bağışçıları, en yakın kan bağış merkezini e-Devlet Kapısı üzerinden öğrenebilecek. En yakın noktada yer alan Türk Kızılay Kan Bağış Merkezine ait adres, telefon ve iş saati bilgileri harita üzerinden görüntülenebilecek. Hem, harita üzerinden seçilen kan bağış noktasına yol tarifi de alınabilecek.

“Zelzele Bağış Kampanyası” ile nakdi bağışları güvenli bir şekilde gereksinim sahiplerine ulaştırmayı hedefleniyor. Takviye gerçekleştirmek isteyenler AFAD'a ve Türk Kızılay'a ait iki bambaşka "Yer Sarsıntısı Bağış Kampanyası" hizmetiyle kredi kartlarını kullanarak e-Devlet Kapısı üzerinden bağışta bulunabilecek. Böylece bağış kampanyalarına karşın dijital hizmetlerin erişime açıldı. e-Devlet Kapısı, bağış yerine getirmek isteyenlere, ödeme aşamasında üç boyutlu güvenlik sistemi (3D Secure) koruması da sağlayacak.

Dün Ticaret Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) başlatılmıştı

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/08/e-devlette-depremzedeler-icin-2-yeni-servis