Çin merkezli e-spor girişimi VSPN'in Tencent liderliğinde 100 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza meydana çıkan VSPN (Versus Programming Network), B+ serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre 60 milyon dolarlık B+ serisi yatırım turu Prospect Avenue Capital (PAC), Guotai Junan International ve Nan Fung Group'un katılımlarıyla gerçekleşti. VSPN kadar yapılan açıklamalara göre alınan 60 milyon dolarlık yeni yatırım e-spor alanında reformcu teknolojiler geliştirilmesi ve şirketin Asya dışarıya e-spor içerikleri sunması için kullanılacak. 

2016 yılında Şanghay'da kurulan VSPN'in en kayda değer özelliklerinden biri ise Asya'da e-spor konusunda faaliyet belirten ilk girişimlerden biri olması. VSPN'in içinde bulunduğumuz Ocak ayı içinde Wang Sicong göre kurulan e-spor konusunda içerikler üreten bir firma olan Banana Gaming & Media'yı satın aldığını da hatırlatalım.

VSPN tarafından paylaşılan bilgilere kadar diğer firmalarla yapılan iş birlikleri ile birlikte teşebbüs, Çin'deki e-spor organizasyonu ve e-spor turnuvaları pazarının yüzde 70'ine etken durumda. VSPN'nin Honor of Kings, Peacekeeper Elite, Hearthstone, WarCraft III, CrossFire, QQ Speed ve Clash Royale gibi önemli oyunlar ile ilgili e-spor içerikleri hazırlayabilmek namına Tencent ve NetEase gibi firmalar ile iş birlikleri yaptığını da ekleyelim.

Yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan VSPN kurucu ortağı ve CEO'su Dino Ying, VSPN'in önümüzdeki yıllarda yeni e-spor içerikleri ve prodüksiyonları ile karşımıza çıkacağını da duyurdu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/01/22/e-spor-organizasyonlari-duzenleyen-vspn-60-milyon-dolar-yatirim-aldi/