E-ticaret firmalarının sipariş hazırlama süreçlerine odaklanan Hive girişiminin 6,6 milyon euro tohum yatırım aldığını geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bu yıl içindeki ikinci yatırımını aldığını duyuran Berlin merkezli Hive, 34 milyon dolar yatırım aldı.

34 milyon dolarlık yatırım turu şirketin eski yatırımcıları aralarında bulunan Earlybird ve Picus'un karşılıklı liderliği ile gerçekleşti. Yatırım turuna, Earlybird ve Picus'un haricinde ise Tiger Global Management da katıldı. Alınan 34 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Hive'ın bugüne dek aldığı toplam yatırım ise 44 milyon dolara ulaştı.

Alınan yeni yatırımla birlikte değerlemesini de ifade eden Hive, 34 milyon dolarlık yatırımın arkasında 157 milyon dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu. Kullanıcılarına teknoloji odaklı lojistik desteği sunan Hive, 2020 yılında Oskar Ziegler, Franz Purucker ve Leonard von Kleist kadar Berlin'de kuruldu.

Bilhassa minik ve orta ölçekli e-ticaret firmalarının sipariş hazırlama süreçlerini teknoloji ile destekleyen Hive girişimi ShopifyWooCommerce ve Amazon gibi manâlı platformlarla entegre bir şekilde de çalışabiliyor. Firmalar Hive'ın sunduğu bilgilendirme ekranı üzerinden hem siparişleri keza envanterleri hem de satış performansları ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyor.

Alınan yatırımı mahsul geliştirme ve ekibini büyütmek için kullanacak olan Hive, önümüzdeki sene teknoloji ekibini 3 katına çıkarmayı da hedefliyor. Kısa zaman içinde çabucak artan Hive'ın şu an için 100 kişiyi aşkın bir takım tarafından yönetildiğini de belirtelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/11/e-ticaret-firmalari-icin-lojistik-destegi-sunan-hive-34-milyon-dolar-yatirim-aldi