Hindistan merkezli e-ticaret lojistik şirketi Delhivery, bu yıl halka arza hazırlanıyor. Ama öncesinde şirket, Boston merkezli yatırım şirketi Fidelity tarafından yönetilen yatırım turunda 277 milyon dolar yatırım aldı. Tura GIC, Chimera ve Baillie Gifford da katıldı. Alınan yeni yatırımla birlikte şirketin değerlemesi 3 milyar dolara ulaştı. 

Bugüne değin 1.23 milyar dolar yatırım bölge Delhivery'nin yatırımcıları aralarında SoftBank Vision Fund, Tiger Global Management, Times Internet, The Carlyle Group ve Steadview Capital gibi isimler bulunuyor. 

2011 yılından kurulan şirket, bu yılın başlarında Bengaluru ve Ahmedabad'da iki yeni büro açacağını açıklamıştı. Delhivery, şu anda Gurgaon, Goa ve Hyderabad'da ve ABD'de Seattle'da 350'den pozitif çalışana sahip. An itibarıyla 2 bin 300'den pozitif Hint şehrinde ve 17 bin 500'den pozitif mahallede lojistik hizmeti sunuyor. Şirketin, e-ticaret lojistiğinden önce yiyecek tedariği hizmeti sunduğunu da hatırlatalım. 

Delhivery'nin platformu karayolu taşımacılığı çözümleri sunan göndericileri, acenteleri ve kamyoncuları birbirine bağlıyor. Şirket, platformun komisyoncuların rolünü azalttığını, Delhivery için en popüler ulaşım modu olan kamyon taşımacılığı gibi bir takım varlıklarını daha verimli ışık halkası getirdiğini ve 24 saat operasyonlar sağladığını söylüyor. Delhivery, kuruluşundan bu yana 1 milyardan pozitif işlem gerçekleştirdi ve şu anda 10 binden pozitif müşteriyle çalışıyor.

Şirket, aldığı yatırımı filosunu genişletmek ve teknolojisini geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Hem iki sene içinde 40 milyon doların üstünde yatırım yapmayı planladığını da belirtti.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/31/e-ticaret-lojistik-sirketi-delhivery-277-milyon-dolar-yatirim-aldi