E-ticaret şirketlerinin satışlarını artırmasına odaklanan bir teşebbüs olarak karşımıza çıkan Spreetail, yatırım aldığını duyurdu. Nebraska merkezli Spreetail tarafından aktarılan bilgilere kadar teşebbüs, 208 milyon dolar yatırım aldı. Spreetail'in 208 milyon dolarlık yatırım turu, McCarthy Capital liderliğinde gerçekleşti.

Alınan 208 milyon dolarlık yatırımın Spreetail'in bugüne değin aldığı ilk yatırım olduğunu da ekleyelim. 2021 yılı içinde 1 milyar dolar değerlendirme barajını da aşan Spreetail'in paylaştığı bilgilere göre alınan yatırım, şirketin teknoloji verimliliğini artmak ve iş ortaklarının büyümesini teşvik etmek için kullanılacak.

Sunduğu lojistik ve kanal yönetimi çözümleri ile birlikte e-ticaret şirketleri için bir hızlandırıcı olarak hizmet veren Spreetail, 2006 yılında Brett Thome ve Vitali Lapko göre ABD'de kuruldu. Kendini uçtan uca e-ticaret hızlandırma ortağı olarak konumlandıran Spreetail, 500'den artı müşteriye de sahip durumda.

Spreetail'in sunduğu hizmetler aralarında lojistik, pazarlama, teknoloji desteği, içerik üretimi, fulfillment ve kanal yönetimi gibi e-ticaret şirketleri için oldukça manâlı çözümler yer alıyor. Girişim; Amazon, Target.com, Wayfair, Walmart.com ve eBay gibi platformlarda satmak yapan e-ticaret şirketleri ile birlikte çalışıyor.

2023 yılına büyük bir yatırımla başlayan Spreetail'in ilginç bir 2022 yılı geçirdiğini de hatırlatalım. Spreetail, geçtiğimiz Eylül ayında e-ticaret odağında bir performans pazarlama ajansı olan Buy Box Experts'i satın aldığını duyurmuştu.

Satın alma haberinden sadece 1 ay sonradan ise büyük bir işten tümdengelim gerçekleştirileceği duyuruldu. bütün olarak kaç kişinin işine son verildiği paylaşılmasa da, 1000'den artı çalışana sahip olan Spreetail'in 800'e yakın çalışanını işten çıkardığı varsayım ediliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/24/e-ticaret-odakli-lojistik-girisimi-spreetail-208-milyon-dolar-yatirim-aldi/