2020'den beri süregelen karantinalar, tüketicilerin mobil ile olan ilişkisini içten değiştirdi ve onların m-ticarete yönelmesini hızlandırarak önceki yılların tahminlerini gölgede bırakan büyüme seviyelerine ulaştı. Karantina gibi önlemler 2021'de birçok pazarda artan bir şekilde hafifledi ve bedensel mağazaların faaliyetlerine devam etmelerine olanak verdi, ancak e-ticaret sektöründeki daralma korkusu gerçekleşmedi. Bunun yerine e-ticaret gücünü yeniden kanıtlayarak, kurulum ve oturum sayılarında öıslak ölçüde artış gösterdi.

Tüketicilerin m-ticarete yönelmesinin arkasındaki güç çoğalan istek ve pandeminin getirdiği gereklilikler olsa da, geliştiriciler uygulamalarını potansiyelini sürekli geliştirdiler ve daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başardılar. E-ticaret uygulamalarının popülaritesi bu yüzden gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Adjust'ın Dedektör Tower'ın verileriyle zenginleştirdiği en son raporu, e-ticaret sektörünün sürekli başarısının arkasındaki metriklere odaklanıyor ve gün geçtikçe daha artı pazar pandeminin etkisinden kurtulurken reklamverenleri kampanya harcamaları ve bütçe tahsisi hakkında daha akla yatkın kararlar olmak için ihtiyaç duydukları esas verilerle donatıyor.

E-ticaret Uygulamaları Raporu 2021'i Adjust'tan indirin.

Mobil e-ticaretin gün geçtikçe güç kazandığı şüphesiz. Tahminlere göre 2021'in sonuna kadar tüm e-ticaret satışlarının %54'ünün mobilden gerçekleşmesi ve küresel e-ticaret satışlarının 2020'ye göre %22 artarak 3,56 trilyon dolara çıkması bekleniyor.

Adjust'ın E-ticaret Uygulamaları Raporu 2021, 2631 e-ticaret uygulamasından elde edilen verilerin ışığında sektörün performansına, 2021 yılı baştan başa gidişatına ve m-ticaretin 2020'deki çabuk büyümesinin ardındaki nasıl daha da geliştiğine dair detaylı bir bakış sağlıyor. Rapordaki en önemli 3 nokta şu şekilde:

E-ticaret sektöründeki kurulumlar 2021'de 2020'ye göre şimdiye kadar %10 ve oturumlar %12 arttı.

Oturum uzunlukları, 2019'da 10.07 dakikadan 2020'de 10.42 dakikaya, 2021'de ise 10.56 dakika olarak tutarlı bir şekilde yükseldi. EMEA bölgesi, 2021'de oturum başına 10.97 dakika ile en yüksek oturum süresine sahip.

Uygulama içi ciro da 2021'de önemli ölçüde artış gösterdi. Mayıs ayı 2020'nin 4. çeyreğini geride bıraktı ve yılbaşı sezonunun sonuna doğru şimdiye kadarki en yüksek seviyesine ulaşması bekleniyor.

Verilerin derinden incelenmesi ile e-ticaretin 2020'deki büyümeden nasıl yararlandığına ve pazarlamacılar ile geliştiricilerin bu büyümeyi gelecekte nasıl devam ettirebileceğine dair içgörüler ortaya çıkıyor. Rekabetin sert bir şekilde ağlama̧andığı bu alanda en iyi kararları devretmek için kolay ve cihazlar-arası sorunsuz deneyimler ile birlikte kullanıcı teşviklerini kullanarak onları elde tutmaya hedefe kilitlenmek gerekiyor. Mobil e-ticaretin gelecekte de büyümeye devam edeceği öngörülüyor, böylece reklamverenlerin ve pazarlamacıların CTV gibi yükselen kanallardaki kullanıcıları kazanmak için fırsatları yakalamaları gerekiyor. Bunun yanında kullanıcı bağlılığını çoğaltmak için onları etkileşim, katılım ve dönüşüm için teşvik ederek deneyimlerini ve kullanıcı yolculuklarını geliştirmeye öncelik vermeleri gerekiyor.

Potansiyel kullanıcıların uygulamanıza ya da ürünlerinize sosyal medya tatbik entegrasyonlarından veya doğrudan alışveriş linkleri ile ulaşabildiği sosyal ticaretten, oyunsallaştırma ve diyalog bazlı AI dahil birçok stratejiye değin geniş bir yelpazeyi kapsayan yeni rapor, geliştiricilerin kullanıcıları uygulamalarını daha sık açmaya ikna edebilmeleri ve alışveriş deneyimlerini zenginleştirerek daha sorunsuz ve ilgi çekici hale getirmek için kullanabilecekleri yeni yolları özetliyor.

Sonuç olarak markalar, piyasanın yeni durumlarına uyum sağlamak ve rekabette tekrar tekrar bir adım önde edinmek için başarılı analizler yerine getirmek zorundalar. Bunun için de pazarlamacıların, geliştiricilerin ve reklamverenlerin kararlarını daha rasyonel, verilerin ışığında ve UX odaklı almaları gerekiyor.

Mobil e-ticaretin yükselen başarısına dair içe doğru bilgiler için Adjust and Dedektör Tower'ın işbirliği ile hazırlanan raporun tamamını indirin.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/08/e-ticaret-uygulamalarinin-2021deki-basarisinin-arkasinda-ne-var