Efsane Kasım başladı! 2020 verilerini baz alırsak bugünün 2021 yılının en yüksek trafikli günü olacağını söyleyebiliriz. Peki talebin bu kadar yoğun olduğu bu dönemde satışlardan pay almanın sırrı nedir?

Bilhassa yeni alışverişçi kazanabilecek bu periyotta pazaryeri satışlarınızı 3 derece derece tasarlama ile arttırabilirsiniz.

Birinci Faz: Dijital Rafta Olun

Ülkemizdeki akılı telefon yoğunluğu, mobil uygulama tatbik yaygınlığı ve sosyal ağ etkisi ile birlikte eticarette mobilin payının %75'i geçti. Bu değişimle eticaret alışveriş ekranı bilgisayardan zeki telefona kayınca, dijital rafın da ilk 24 üründen ilk 10 ürüne sınırlandığını söyleyebiliriz.

Datadot Eticaret Analitiği üçüncü çeyrek verilerine göre Elektronik, Süpermarket, Kozmetik ve Tekstil kategorilerini baz aldığımızda Hepsiburada'da ve Trendyol'da birincil 10'a giren ürün rakam günde sıradan 21 adet. Bu oran aktivite dönemlerinde takriben 1.6 kat çoğaltma gösteriyor. Taksonomik hiyerarşi bir üste taşındığında; örnek vermek gerekirse Deri Serumu yerine Cilt Bakım; Parfüm yerine Kozmetik dikkate alındığında ilk 10'a giren mahsul sayısı yani dijital raf rekabeti ortalama 2.5 kat artıyor.

Yeni alışverişçi kazanmanın yolu bir üst hiyerarşide pay kazanmaktan geçerken çabucak uygulanabilecek aksiyonlar:

Aktivite başlamadan önce rafta yerinizi alın! İndirim günlerinin bir önceki haftası alışverişçinin mahsul araştırması yaptığı periyottur. Henüz satmak adetleri artmamış, dijital raf rekabeti başlamamışken yapacağınız favori sayısı, görüntülenme, satmak artışı getirecek yatırımlar aktivitenin birincil gününde rafta üst sırada yer almanızı sağlayabilir. İndirim dönemi öncesinde INDIRIM10 gibi kupon tanımlamaları ile fiyat düşürmeden ya da “Favorile bekle” iletişimi ile mahsul sayfa metriklerini desteklemek etkin olur. Aktivite başladı istediğiniz sıraya henüz ulaşamadıysanız mega influencer desteği alın. En hızlı mahsul sayfası ziyaretini influencer yatırımları ile yapabilirisiniz.

Markaların Danla Biliç yatırımlarını tahlil ettiğimizde; üründe birincil 24 saatte gözde sayısı artışının ortalama 10 bin adet olduğunu, linkin tek bir ürüne yönlendirilmesi durumunda ürünün 12 saatte kategori içinde birincil 5 ürüne yerleşip takip eden 3 günde de ilk 10 mahsul aralarında, yani dijital rafta yer aldığını gördük.

Eğer influencer linki tek mahsul yerine, karma mahsul sayfasına yönlendiriliyorsa, ürünlerdeki toplam favori sayısı artışı ¼ oranında azalıyor. Önerimiz süratli bir şekilde ilk sayfaya girmek istediğimiz durumlarda doğrudan doğruya ürüne yön belirleme ile link paylaşılması. Bu Nedenle mahsul sayfasına gelen her birey “görüntüleyenler” çerezine de takılmış olur ve azami favori sayısı da kazanabiliriz.

Aktivite dönemlerindeki influencer iletişiminde kampanya konuşmak ve sınırlı stok, sınırlı saat iletişimi, takipçilere özel kod paylaşılması tıklanma sayılarını, yani influencerdan gelen trafiği takriben 4 kata arttırır.

İkinci Faz: Seçilin

İlk sayfada yer alacak stratejiyi gerçekleştirdikten sonra iki aşamalı seçilen olma süreci başlıyor. Birinci evre birincil on ürün arasında ürününüzün tıklanması. Burada ürün değerleme skorunun 4 yıldız üzerinde olması ve “satıcının seçimi” gibi badge kullanımlarının etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Ürünümüz tıklanıp ürün sayfasına geçildiğinde de rekabet bitmiyor. Bu kez da benzer ürünü satan satıcılar aralarında buy box algoritmasını şampiyon edinmek kıymetli.

Benzer mahsul ikili ya da üçlü bundle olarak açıldığında satıcı sayısının ¼ oranında azaldığını, yanında birlikte satıldığı ikinci bir mahsul eklendiğinde bu oranın 1/10'a ulaştığını görüyoruz. Buy Box rekabetinden ayrışmanın en kolay yolu da hediyeli mahsul! Bireysel bakım kategorilerindeki “Çanta hediye” örneklerini baz alabilirsiniz.

Üçüncü Aşama: Tekrar Alının

Yeni alışverişçi kazandığımız Kasım ayında indirim dönemlerini aranje etmek değin sonrasında baştan satın alma stratejisini vermek de kayda değer. Yeni kredi kartı kullanımı, yeni başvuru formu indirme sayıları Efsane Kasım sonuçları arasında paylaşılırken silenlerden öyle bahsedilmiyor. Aktivite dönemi sonrası için tekrar hedefleme planınızı kurduğunuzdan da belirlenmiş olun.

Aktivite döneminde ürününüzü paylaşan influencerlarla iletişimi devam ettirmek ya da favorileyenlere özel kuponlar tasvir etmek yardımcı olacaktır.

Önerge aksiyonlarımızı ve çabuk rekabette ürünlerinizdeki yatırma, favori artışı, stok, buy box durumu gibi değişimleri manuel gözden geçirmek yerine analizler üzerinden direkt aksiyon önerileri olmak veya kurduğunuz kurallar çerçevesinde aksiyonu da yapay zekaya ele vermek sizlerin işini kolaylaştıracaktıracaktır. Bol satışlar!

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/08/e-ticaretin-yogun-donemi-kasim-icin-3-as-amali-kazanma-onerisi